Scholieren krijgen een speciale les over The Lion King

11 maart 2019, 17:16 - Redactie
Scholieren krijgen een speciale les over The Lion King

Meer dan duizend leerlingen van dertig scholen uit het hele land zijn op woensdag 13 maart te gast bij de musical The Lion King in het Circustheater in Scheveningen. De leerlingen volgen rond het bezoek speciale lessen en mogen daarna zelf bekijken hoe de voorstelling eruitziet.

De lessen worden deels verzorgd door cast- en crewleden van de productie. Een aantal scholieren krijgt op de dag zelf ook de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. De leerlingen mogen dankzij financiële steun van een foundation gratis deelnemen aan het project en dus ook gratis de musical zien.

Het initiatief is uniek voor Nederland, laat een woordvoerder van Stage Entertainment weten; in Londen is het educatieprogramma voor The Lion King al jaren een succes. De producent hoopt op deze manier de kinderen enthousiast te krijgen voor het theater en aan te zetten na te denken over de thema's die in de voorstelling langskomen, zoals vriendschap, loyaliteit en de keuzes die mensen in hun leven moeten maken.

The Lion King is tot en met zondag 21 juli te zien in het Circustheater in Scheveningen. Vanaf september zal hier Anastasia gaan spelen.

Bron: Telegraaf

Première
30 oktober 2016
Dernière
21 juli 2019
Producent
Stage Entertainment
Meer over The Lion King (2016)Ander nieuws over The Lion King (2016)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda