Studio 100 brengt volgend jaar musical Daens terug

11 maart 2019, 15:36 - Redactie
Studio 100 brengt volgend jaar musical Daens terug

Studio 100 zal de musical Daens gaan terugbrengen. De musical zal een makeover gaan krijgen en vanaf volgend jaar te zien zijn in Puurs en hier afwisselend te zien zijn met spektakelmusical 40-45. Tien jaar geleden was musical ‘Daens’ voor het eerst te zien in het voormalige postgebouw Antwerpen X in Berchem.

"Daens was een echte mijlpaal", blikt regisseur Frank Van Laecke terug in de Gazet van Antwerpen. "Omdat het voor Studio 100 de eerste grote productie voor volwassenen was. Ik had eerder al met veel plezier meegewerkt aan kerstshows van Samson en Gert, maar Daens was een heel ander kaliber. Het was ook vernieuwend door de locatie in Antwerpen X. Tot dan gingen we voor een musical allemaal naar het theater. En er was de aanpak van het concept, dat visueel innovatief was. Er was geen groot decor: er werd gewerkt met 3D-projectie. Dat vergrootte onze mogelijkheden enorm. Er kon een trein het station binnenrijden zonder dat er effectief een gebouw of een voertuig nodig was. Daar werd de grondslag gelegd voor wat volgde. 14-18 ging een stap verder, 40-45 deed er nog eens vijftig stappen bij."

De originele show krijgt nu een makeover, zodat het concept meer op dat van 40-45 zal gaan lijken. De hoofdrol is weggelegd voor Peter Van De Velde, die momenteel ook te zien is als vader van de twee hoofdrolspelers in 40-45. Opvallend detail: die rol deelt hij met Lucas Van den Eynde, de originele Daens.

Wanneer de vernieuwde musical in première zal gaan is nog niet bekend.

Bron: HLN

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda