Scénefoto’s van Augustus: Oklahoma

8 december 2023, 16:39 - Redactie
Scénefoto’s van Augustus: Oklahoma
Foto: Mark David

Op zondag 10 december vindt de première plaats van Augustus: Oklahoma in PLT in Heerlen, een productie van Toneelgroep Maastricht en de Theateralliantie. Na twaalf jaar is het Pulitzer Prize winnende familiedrama weer te zien in de Nederlandse theaters. Gespeeld door een cast van maar liefst twaalf acteurs en met live-muziek van Viktor Griffioen. De regie is in handen van Michel Sluysmans.

Augustus: Oklahoma speelt zich af in de ieder jaar warmer wordende maand augustus, op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd. Daar staat het statige ouderlijk huis van de zussen Weston. Als hun vader spoorloos verdwijnt, keren ze met aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties onherroepelijk aan het licht komen.

De cast bestaat uit: Ariane Schluter, Porgy Franssen, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Anneke Blok, Vincent Linthorst, Myrthe Huber, Jenell Tedjai, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan en Yasmina Abdelmoumen.

Augustus: Oklahoma is van 6 december tot en met 14 april volgend jaar te zien in de grote Nederlandse toneelschouwburgen.

Scenefoto's: Ben van Duin

Première
10 december 2023
Dernière
14 april 2024
Producent
Stichting TheateralliantieToneelgroep Maastricht
Meer over Augustus: Oklahoma Ander nieuws over Augustus: Oklahoma
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda