Samenwerking Alzheimer Nederland en theaterproducenten in West End Hit De Vader

29 november 2016, 09:23 - Redactie
Samenwerking Alzheimer Nederland en theaterproducenten in West End Hit De Vader

Senf Theaterpartners, Kik Productions, Alzheimer Nederland én Samen Dementievriendelijk slaan de handen ineen bij de toneelproductie De Vader. In de voorstelling beleeft het publiek vanuit het hoofd van André de verwarring van iemand met Alzheimer. Johanna ter Steege speelt zijn dochter, Gijs de Lange regisseert.

De try-outs van De Vader beginnen op 8 december, de première is op 20 december in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag en de tournee loopt tot 25 maart 2017.

Alzheimer Nederland en Samen Dementievriendelijk zijn bij iedere voorstelling van De Vader aanwezig met een informatiestand. In veel theaters worden ook inleidingen verzorgd die zowel een toelichting geven op de voorstelling als op dementie.

De Vader toont door de ogen van André de verwarring van iemand met Alzheimer. Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Zijn onrust en paniek raken niet alleen hem, maar ook zijn dochter. Hoe help je iemand die steeds meer wegraakt? De Vader levert herkenbare situaties op die niet alleen schuren, maar tegelijkertijd buitengewoon komisch en troostend zijn.

Nienke van Wezel, projectleider van het programma Samen dementievriendelijk: “De voorstelling geeft de toeschouwer inzicht in wat het leven met dementie betekent, zowel voor degene met dementie als zijn omgeving. Wij hopen dat dit het begrip vergroot, want iedereen kan met een klein beetje moeite veel betekenen voor een dementievriendelijke maatschappij.”

Het van oorsprong Franse stuk is geschreven door één van de grootste schrijvers van dit moment, Florian Zeller, en won wereldwijd prijzen. Het werk van Zeller is veelvuldig bekroond. Onder meer in Londen was The Father een regelrechte hit, met als gevolg dat de voorstelling in meer dan 25 landen uitkomt, van Brazilië tot Korea.

In Nederland wordt de voorstelling gespeeld door Hans Croiset, Johanna ter Steege, Rian Gerritsen, Wim Bouwens, Christo van Klaveren en Emma Linssen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda