Rotterdam krijgt het grootste theater van Nederland

27 februari 2016, 16:29 - Redactie
Rotterdam krijgt het grootste theater van Nederland

In Rotterdam moet het grootste theater van Nederland gaan komen. Dat meldt het AD.

Het gaat om een nieuwe zaal die 2750 zitplaatsen zal gaan krijgen. Volgend jaar zal er worden begonnen met de nieuwbouw van Ahoy. Het nieuwe gebouw krijgt naast de nieuwe grote zaal, waarmee Ahoy met name de strijd aan wil gaan met de Heineken Music Hall (HMH), ook nog eens 35 kleinere zaaltjes en een nieuw restaurant.

Het auditorium met orkestbak kan gebruikt worden als theater voor grotere musical- en operaproducties maar ook als concertzaal. In slechts een aantal uur kunnen alle 2750 stoelen uit de zaal worden gehaald en is er plek voor 7000 plaatsen. Met dit aantal heeft de nieuwe zaal een grotere capaciteit als de HMH met 5500 plaatsen.

Ahoy-directeur Peter van der Veer verwacht dan ook zodra de zaal klaar is weer meer concerten te kunnen programmeren. In de afgelopen jaren verloor Ahoy veel concerten aan de HMH en ook aan de veel grotere Ziggo Dome (17.000 plaatsen).

Het is echter wel zo dat de nieuwbouw vooral is gericht op het naar de stad halen van grote internationale congressen. Van der Veer is van mening dat met name meerdaagse congressen een meerwaarde hebben voor de stad omdat congresgangers vaak veel geld uitgeven. Zodoende zal er bij Ahoy ook een nieuw hotelcomplex gaan verrijzen. De nieuwe zaal moet ergens in 2019 klaar zijn.

Een overzicht van bekende theaters in Nederland bekijk je hier.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda