Roosmarijn Luyten speelt Rachel Hazes in musical Hij Gelooft in Mij

11 oktober 2021, 15:50 - Redactie
Roosmarijn Luyten speelt Rachel Hazes in musical Hij Gelooft in Mij
Foto: Robin Kamphuis

Roosmarijn Luyten gaat in de musical Hij Gelooft in Mij de rol van Rachel Hazes vertolken. Vanaf januari 2022 is zij naast Martijn Fischer, die wederom André Hazes speelt, te zien in de musical over het leven van de legendarische volksheld André Hazes. Producent Stage Entertainment maakt vandaag ook bekend wie de andere rollen in deze musical gaan spelen. Annick Boer speelt Friedel van Galen, de moeder van Rachel, Rutger de Bekker haar vader Jan van Galen, Mark Kraan speelt de rol van muziekproducent en vriend van André Tim Griek, en Dorien van Gent speelt Conny, de vriendin van Rachel. Dick Cohen speelt meerdere rollen, waaronder die van de heer Valkenier en de vader van André.

Het is voor Roosmarijn Luyten niet de eerste keer dat ze de rol van Rachel Hazes gaat spelen. In 2015 was ze ook als Rachel naast Martijn Fischer op het toneel te zien in de eerdere productie van Hij Gelooft in Mij. Momenteel is Roosmarijn, die in 2001 afstudeerde aan de Academie voor Kleinkunst, te zien in de tv-serie Dertigers. Eerder speelde ze in voorstellingen en speelfilms als De Marathon - de musical, Dolfje Weerwolfje, Juffenballet, Stork, De Zevende Hemel en Sonny Boy.

Roosmarijn Luyten: "Ik verheug me enorm op deze geweldige voorstelling, deze rol, de muziek en de mensen met wie we het gaan maken. Wat ik zo prachtig vind aan dit personage, is dat je haar hart cadeau krijgt. Dat warme hart wil ik graag laten zien. Rachel handelt, ondanks alle spanningen, gekte en pijn, vanuit de enige echte waarheid die er voor haar bestaat: de grote onvoorwaardelijke liefde. Dat valt zo goed samen met de muziek; als érgens ziel en zaligheid zonder scrupules in zit, dan is het wel in het Hazes-materiaal. Daar houd ik heel erg van, dat totaal onvoorwaardelijke."

Martijn Fischer verheugt zich op de samenwerking met de acteurs. "Al anderhalf jaar weet ik dat ik de rol van André Hazes opnieuw mag spelen in Hij Gelooft in Mij. Vandaag hebben we de eerste scriptlezing en gaan we eindelijk beginnen. Met de tournee die we door heel Nederland gaan doen, brengen we het verhaal van de grootste volksheld die Nederland heeft gekend, voor iedereen dichterbij dan ooit."

Hij Gelooft In Mij gaat in première op 27 januari volgend jaar in Koninklijk Theater Carré.

Première
27 februari 2022
Dernière
24 juli 2022
Producent
Stage Entertainment
Meer over Hij Gelooft in Mij (2022)Ander nieuws over Hij Gelooft in Mij (2022)
Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda