Rijnstad Vocaaltheater brengt musical Curtains in Arnhem en Doetinchem

6 maart 2023, 16:56 - Redactie
Rijnstad Vocaaltheater brengt musical Curtains in Arnhem en Doetinchem
Foto: Christa van Kolfschoten

Een echte showbusiness-musical en een spannende detective ineen: dat is de musical Curtains, die na successen op Broadway in New York en West End in Londen nu ook Nederland heeft bereikt. Het Arnhemse gezelschap Rijnstad Vocaaltheater brengt deze grote musical naar Stadstheater Arnhem en Amphion Theater in Doetinchem. De kaartverkoop is al gestart.

De 50 leden van de cast en 25 musici van het orkest komen uit Gelderland en Utrecht; de thuisbasis is al meer dan 35 jaar Arnhem. Rijnstad Vocaaltheater staat garant voor wervelende zang- en dansscènes, intieme duetten en aanstekelijk spel in deze topmusical van Fred Ebb (script) en John Kander (muziek). Dit duo is bekend van successen als Chicago en Cabaret. Hun handtekening is voelbaar in deze musical, met bekende nummers als Showpeople, It’s A Business en het gevoelige I Miss The Music.

Curtains is een ‘musical in een musical’, gecombineerd met een ‘whodunnit’ theatermysterie. Een moord vindt plaats tijdens de première van de musical ‘Robbin’ Hood’. Inspecteur Frank Cioffi onderzoekt de zaak en lost als musicalliefhebber intussen ook wat problemen van regisseur Christina en producent Carmen op. De vraag blijft: wie heeft het gedaan? En welke romances hangen er in de lucht? De cast blijft noodgedwongen in het theater totdat de moordenaar gevonden is. Terwijl de politie het mysterie ontrafelt, wordt de musical steeds beter, met een onovertroffen eindscène tot besluit.

Rijnstad Vocaaltheater bracht eerder al bekende musicals als Titanic, A Christmas Carol en De Rattenvanger van Hamelen. Dit keer staan ze onder leiding van Peter Schoenaker (dirigent koor en orkest), Maike Pijnappel (regie) en Karin Hermsen (choreografie). Speciaal voor Curtains is er een groot orkest samengesteld, zodat dit Broadwayspektakel echt een belevenis is. De leden van Rijnstad zingen en spelen alle rollen, en zien er naar uit om deze voorstelling te kunnen presenteren. Achter de schermen zijn alle leden actief met het naaien van toneelkleding, verzamelen van rekwisieten, maken van decors en benaderen van sponsors.

Met Curtains brengt Rijnstad volgens traditie een voorstelling voor jong en oud: een muzikaal verhaal vol humor, spanning en spektakel. Help mee het moordmysterie op te lossen en kom naar de voorstelling: 10 juni 2023 (matinee- en avondvoorstelling) in Stadstheater Arnhem en zaterdagavond 17 juni 2023 in Theater Amphion Doetinchem.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda