Nationaal Theaterfonds ontvangt ruim zeven ton

6 maart 2023, 15:03 - Redactie
Nationaal Theaterfonds ontvangt ruim zeven ton

Albert Verlinde en Jort Vlam, de voorzitter en de directeur van Stichting Nationaal Theater Fonds hebben een cheque van € 753.455,- van de VriendenLoterij mogen ontvangen. Albert is verheugd dat de theatersector op deze manier extra wordt ondersteund. "Hiermee kunnen nieuwe initiatieven worden ontwikkeld om mensen naar het theater te krijgen…"

"Het is bijzonder dat wij dit fantastische geldbedrag hebben gekregen van de VriendenLoterij," laat Albert Verlinde weten." Als theaterman in hart en nieren weet ik als geen ander dat de cultuursector het de afgelopen jaren enorm moeilijk heeft gehad. Dit geld zal heel goed terechtkomen."

Jort Vlam is blij met de cheque. "Deelnemers van de VriendenLoterij kunnen aangeven welk goed doel ze willen steunen. Het Nationaal Theaterweekend is een van de goede doelen waarvoor ze kunnen kiezen. Dat hebben ze dus massaal gedaan. Eerdere jaren kregen we als stichting ongeveer een half miljoen euro. Daar rekenden we dit keer weer op. De verrassing was dus groot toen het ruim 750.000 euro bleek te zijn. Men heeft dus massaal voor het Nationaal Theaterweekend gekozen."

Tijdens het Nationaal Theaterweekend, dat onlangs in januari weer zeer succesvol was, kan men voor een tientje naar een willekeurige theatervoorstelling. "Met dit geld kunnen we volgend jaar weer een fantastisch Nationaal Theaterweekend organiseren," laat Jort Vlam weten. "Nu we meer hebben ontvangen dan gedacht, kunnen we nog meer initiatieven ontwikkelen om de theaterbranche een steuntje in de rug te geven. De sector kan het goed gebruiken. Een initiatief, waar we nu mee bezig zijn, is bijvoorbeeld de Nationale KinderTheaterWeek in de herfstvakantie van dit jaar. Er zijn in Nederland tussen de 200 en 300 duizend kinderen die nog nooit naar het theater zijn geweest en daar willen we met de komst van deze week verandering in brengen."

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda