Repetities van nieuwe cabaretmusical ver van je bed gestart

12 februari 2024, 15:11 - Redactie
Repetities van nieuwe cabaretmusical ver van je bed  gestart

Op maandag 12 februari zijn de repetities gestart van de nieuwe cabaretmusical Ver van je bed. De hoofdrollen worden gespeeld door Annick Boer, Renée de Gruijl, Bart van Veldhoven en Martijn Kardol, die hiermee zijn musicaldebuut maakt. Deze nieuwe Nederlandse cabaretmusical gaat over een doorsnee Hollands gezin, dat op humoristische wijze een weg probeert te vinden langs de uitdagingen van de huidige tijd. Naast de hoofdcast zal ook musicalactrice Gerrie van der Klei op verrassende wijze haar opwachting maken in de voorstelling.

Op maandag 12 februari werd in Amsterdam traditiegetrouw de taart aangesneden als startmoment voor de repetitieperiode.

In deze musical-in-een-musical komen de millennials Hannah (Renée de Gruijl) en Pieter (Martijn Kardol) thuis bij hun moeder Marjan (Annick Boer). Wanneer de kinderen er daarachter komen dat hun oude vertrouwde gezin uit elkaar is gevallen, en plotseling Jan-Dirk (Bart van Veldhoven) in hun leven verschijnt, worden de verhoudingen in het gezin op scherp gezet. Tel daar de huidige uitdagingen in Nederland bij op en dan krijg je een musical die Ver van je bed lijkt te staan, maar op humorvolle wijze dichter bij wie dan ook staat. Verwacht in Ver van je bed een bom aan nostalgie, een hunkering naar het ouderwetse familiegevoel en een tomeloos verlangen naar een betere wereld.

Ver van je bed is het debuut van scriptschrijver Maarten Hopman (Even Tot Hier, De Speld), componist Ezra van Nassauw en dramaturg Sanne Thierens. Stichting Oatmilk heeft als doel om nieuwe makers nieuwe musicals te laten ontwikkelen en die in theaters in heel Nederland te laten zien.

Het team ontwikkelde onder meer nieuwe songs voor de musical, waaronder Zuid-Frankrijk, Wat waar is, Not in my backyard en De Gloeiende Plaat. De laatstgenoemde song zal de cast opvoeren voor Koning Willem Alexander met strijkorkest Kamerata Zuid op vrijdag 1 maart. "Oatmilk is zeldzaam in zijn soort.’, zegt regisseur Sieta Keizer. Ver van je bed laat zien dat er in Nederland getalenteerde jonge musicalcomponisten en -schrijvers zijn. Met een geheel eigen stem over hun generatie."

Ver van je bed gaat in première in het nieuwe Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch op zaterdag 23 maart.

Première
23 maart 2024
Dernière
9 juni 2024
Producent
Oatmilk studio
Meer over Ver van je bed Ander nieuws over Ver van je bed
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda