René van Kooten vervangt komende dagen Milan van Waardenburg in Les Misérables

18 februari 2023, 15:03 - Redactie
René van Kooten vervangt komende dagen Milan van Waardenburg in Les Misérables
Foto: Musicalweb

In aanloop naar de galapremière van Les Misérables in Koninklijk Theater Carré op zondag 5 maart neemt René van Kooten de hoofdrol van Jean Valjean tijdelijk over van Milan van Waardenburg, die vanwege een keelontsteking niet kan spelen. Vanaf vandaag zijn de eerste try-outs van de legendarische musical in Kunstlinie in Almere te zien.

Creatief producent Hans Cornelissen: "René speelt deze rol gedurende de tournee gemiddeld een keer per week, regelmatig op zondagmiddagen. Nu Milan kampt met een onschuldige, maar wat hardnekkige keelontsteking zijn we blij dat René meteen inzetbaar is de komende voorstellingen. En op veler verzoek maken we meteen ook enkele andere speeldata van René bekend. De zondagmiddagen 4 en 11 juni in Den Haag, 28 juni en 2 juli, in Breda en 9 juli in Amsterdam.

Het is voor René van Kooten niet de eerste keer dat hij de rol van Jean Valjean speelt. In 2008 werd hij voor zijn vertolking zelfs onderscheiden met een Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Dat hij door producent De Graaf en Cornelissen Entertainment opnieuw is gevraagd om in de huid van Jean Valjean te kruipen, vindt René een eer: ''Ik ben de alternate van Milan. Dat betekent dat ik, gedurende het seizoen, met enige regelmaat als Jean-Valjean te zien zal zijn. Het is natuurlijk enorm sneu voor Milan dat hij deze eerste try-outs aan zich voorbij moet laten gaan."

De hoofdrollen in Les Misérables zijn voor Milan van Waardenburg (Jean Valjean), René van Kooten (alternate Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van Den Bosch (Eponine), Ellen Pieters (Madame Thénadier) Yannick Plugers (Monsieur Thénardier), Channah Hewitt (Fantine), Mark Roy Luykx (Enjolras), Michael Muyderman (Marius) en Sem Gerritsma (Cosette).

Première
5 maart 2023
Dernière
12 november 2023
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Les Misérables (2023)Ander nieuws over Les Misérables (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda