Recensie: Tina de Musical bruist op het podium! (4 sterren)

23 oktober 2017, 08:24 - Redactie
Recensie: Tina de Musical bruist op het podium! (4 sterren)

Tina is een bekend meidenblad in Nederland en bestaat inmiddels alweer 50 jaar. Ter ere van dit 50-jarig bestaan besloten Tina en producent Homemade Productions om samen een musical te gaan schrijven gericht op de tienermeiden van nu.

Tina de Musical ging op zondagmiddag in première in het Zaantheater in Zaandam.

Het verhaal van de musical gaat over een meisje Tina die samen met haar vrienden Puck en Fabio schrijft voor het blad Tina. Ook de ouders van Tina werken hier aan mee. Door een ongeluk, loopt alles in de soep en krijgen ze problemen met het halen van de deadline van een nieuwe verhaal. Uitgeefster Joan zet ze onder druk en iedereen doet er alles aan om het rond te krijgen al helpen de tweeling Casey en Polly hier niet echt bij mee. Tina wordt ook nog heimelijk verliefd op een jongen genaamd Bobby. Ze is zelf te verlegen en weet niet wat ze met de kriebels in haar buik moet dus roept hulp in van haar oma. Oma, die maar al te graag jong wil blijven, geeft Tina wat tips maar trekt dan eigenlijk zelf alle aandacht naar zich toe van Bobby. Fabio is al een tijdje verliefd op Tina en durft dit nu steeds meer te laten zien.

Een verhaal waarin veel gebeurt maar gelukkig alles weer op zijn pootjes terecht komt. In de zaal zat menig ouder mee te genieten van de musical. De humor/grappen kwamen voornamelijk van oma en Andre de koerier wat voor de wat oudere leeftijd zeer geschikt was. Ook voor de tieners zelf was er regelmatig wat te lachen maar ook veel te zwijmelen om de knappe jongen Bobby (gespeeld door Ridder van Kooten).

De opvallende rollen zijn Fabio (Jannes Matthee), oma (Annick Boer) en de tweelingzussen Casey en Polly (Rosanne en Mylène). Zij waren zeer sterk en overtuigend in hun spel en waren echt ‘één’ met hun rol.

Het decor was praktisch en ondersteunend. De liederen waren aantrekkelijk voor de doelgroep en menig kind zat mee te swingen in de zaal. Het geluid was soms wat zacht van de spreekstemmen waardoor teksten niet altijd goed te verstaan waren. Dit kan misschien ook hebben gelegen aan de uitspraak van spelers omdat het tempo soms wat hoog lag.

Het is een heerlijke bruisende musical geschikt voor alle tienermeiden in Nederland. Tina de Musical reist door het land tot en met 1 april volgend jaar.

Door: Marieke Visser

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda