Recensie: Het absolute kerstgevoel met The Christmas Show

25 december 2016, 17:08 - Redactie
Recensie: Het absolute kerstgevoel met The Christmas Show

Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar op 24 en 26 december The Christmas Show te zien in de Ziggo Dome. Op zaterdagmiddag was Musicalweb.nl te gast bij dit familiespektakel, waarbij een cast met bekende sterren jong en oud meenemen op een magische reis.

Verhaal

The Christmas Show gaat over het meisje Eefje en haar bijzondere kerstdroom. Eefje wil heel graag haar ondeugende oma, gespeeld door Karin Bloemen, eindelijk weer een gelukkige Kerst bezorgen. Haar oma is erg verdrietig en niet in de kerststemming, nadat de opa van Eefje is overleden. Eefje heeft alleen geen idee hoe ze oma kan helpen. Het lukt oma namelijk niet meer om fijn te dromen.

Eefje vraagt de sprookjesachtige Kerstfee, gespeeld door Nicolette van Dam, om hulp en ontmoet de Droommaker, gespeeld door Carlo Boszhard. Samen met Ziggy Stardust, Buddy Vedder, de leerling Dromenmaker, neemt De Dromenmaker Eefje en haar oma mee naar de wondere wereld van Kerst.

Jamai Loman en Leona Philippo complementeren de cast en zorgen voor de muzikale omlijsting van de show. Zij brengen kerstklassiekers en nieuwe kerstnummers ten gehore, samen met het ZO! Gospel Choir.

Compleet spektakel

Vanaf het begin van de voorstelling wordt het concept totaal-show waargemaakt. Zang, dans, theater, alles is strak in elkaar gezet. De show bestaat uit verschillende elementen, welke onderdeel uitmaken van een kleurrijk geheel. De onderdelen wisselen elkaar daarbij naadloos af. Van de scènes uit het kerstverhaal die de rode draad vormen, met daarnaast het kinderballet, het circus en de autorit door de lucht.

Met als kerst op de taart het bezoek aan de kerstman en natuurlijk de witte kerst. De aanpak lijkt Amerikaans, maar in het gehele Ziggo Dome is een Nederlandse gezelligheid voelbaar.

Carlo Boszhard als dromenmaker is een rol die hem op het lijf geschreven is. Met zijn komisch talent en goede zangstem zet hij een overtuigende rol neer en hij is een waar feest om naar te kijken en te luisteren. Nicolette van Dam is dit jaar wederom te zien als sprookjesachtige kerstfee. Het publiek kent haar als actrice en presentatrice, maar tijdens de voorstelling laat ze een hele andere kant van zichzelf zien. In het duet met Karin Bloemen maken we kennis met haar prachtige stem.

Als oma van Eefje zien we een Karin Bloemen die helemaal in haar element is. Met haar lieve uitstraling, humor en prachtige zang, maken haar perfect voor deze rol.
Buddy Vedder, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden en Dance Dance Dance, was de verrassing van de show. In Dance Dance Dance hebben we kennis kunnen maken met zijn danstalent. Echter, tijdens de show wordt het publiek getrakteerd op zijn mooie zangstem.

Jamai Loman en Leona Phillipo laten tijdens de show verschillende kerstnummers horen, waardoor we helemaal in de kerstsfeer worden meegenomen. Van ‘O Holy Night’ en ‘Jingle Bell Rock’ tot aan ‘Can’t Stop the Feeling’ en Nederlandse versies van bekende kerstnummers, elk nummer staat als een huis.

Epke Zonderland zien we als de Tuimelaar. Hiermee verruilt hij het erepodium voor het podium in het Ziggo Dome, waarbij we als publiek mogen genieten van een live-optreden van zijn kunsten en het is een voorrecht om deze in het echt te mogen zien.

Naast de vocale hoogstandjes is er ook ruimte voor spectaculaire choreografieën. De combinatie van de sterke cast en het adembenemende decor zijn de finishing touches die de show compleet maken. The Christmas Show is een waar visueel spektakel en is het begin van een mooie kersttraditie!

The Christmas Show is nog twee keer te zien in de Ziggo Dome op Tweede kerstdag.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda