Recensie: Snorro is terug, olé! Hysterisch en humoristisch

7 januari 2017, 21:56 - Redactie
Recensie: Snorro is terug, olé! Hysterisch en humoristisch

Snorro is na jaren afwezigheid weer terug in de Nederlandse theaters. Aanvankelijk zou de remake van de familievoorstelling eind december in première gaan maar uiteindelijk werd besloten door het Ro Theater om geen echte première te houden. Zodoende bezochten we op vrijdag de voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg.

Verhaal

De mysterieuze, Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind bestrijden onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren?

Snorro

Elke acteur in het stuk speelt meerdere rollen. Zo speelt Dick van den Toorn in het stuk de naïeve en verlegen Don José en uiteraard de stoere Snorro. hierbij is het zo dat Erwin Dörr af en toe wisselt met Dick om Snorro te spelen om zodoende het nodige stuntwerk te verrichten. Dick weet het contrast tussen beiden erg mooi te brengen.

Tibor Lukács speelt de rol van El Commandante en de vader van Don José. Beide rollen speelt hij erg goed maar de rol van El Commandante was in het bijzonder erg geestig. Han Oldigs heeft twee erg grappige rollen als de wat domme maar erg aandoenlijke Sergeant Manuel en tante Esmeralda.

Bas Hoeflaak is wervelwind, het cabaretpaard van Snorro maar ook de bad guy El Gringo en de stylist voor het huwelijk. Eigenlijk speelt hij alle rollen lekker uitzinnig en over the top. Sylvia Poorta speelt zowel de huidhoudster van de vader van Don José, Doña Corrie als de huwelijkskandidaat voor Don José, Dolores. Met name als Dolores leeft Sylvia zich erg uit op het podium wat erg grappig is om te zien.

De verschillende decors die worden gebruikt zijn groots en creatief opgezet. Wat opvalt zijn de vele grappige details die hierin zijn verwerkt zoals bijvoorbeeld het Batman dekbed van Snorro. De changementen vinden soepeltjes plaats, moeiteloos wordt er gewisseld tussen de grot van Snorro, de bar waar Conchita werkt, de huiskamer en slaapkamer van het huis van vader en Don José, Center Parcos en de kerk. Voor de grote decorwissels wordt de tijd opgevuld met een scene of liedje voor het grote openingsdoek.

Wat betreft het decor springt de opzet van de treinscene er echt uit. Door de bewegingen van de acteur, de draaiende wielen onder de treinstellen, de cactussen die voorbij komen en de achtergrondvideo wordt een creatieve en grappige illusie van een rijdende trein getoond. Met name in het begin van de voorstelling is er veel interactie met het publiek, gedurende de voorstelling neemt dit wat af.

Het is geen musical maar echt een voorstelling. De liedjes die worden gezongen variëren van bewerkingen van bekende popnummers van Michael Jackson, Kenny B en BLØF tot aanstekelijke Mexicaanse muziek. De achtkoppig tellende band speelt regelmatig live op het podium maar dienen ook als figuranten in diverse scenes.

Snorro is een heerlijke hysterische en erg humoristische parodie op Zorro die ongeveer 3 uur (inclusief pauze) duurt. Dit lijkt misschien lang maar deze tijd vliegt echt snel voorbij. Een gezellige vrolijke avond uit gegarandeerd, let op dat mede gezien een aantal schuine grappen die worden gemaakt de minimumleeftijd 8+ is.

Door: Michel Wester

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda