Recensie: Into the Woods, topcast en toporkest maken het waar

23 februari 2017, 08:10 - Redactie
Recensie: Into the Woods, topcast en toporkest maken het waar

Afgelopen maandag ging de musical Into the Woods in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Geproduceerd door PIT Producties.

Het verhaal bestaat uit allerlei sprookjesfiguren in één bos die elkaar leren kennen en zich in elkaars verhaal mengen. De rode draad in het verhaal is het verhaal van de bakker en zijn vrouw. Zij hebben de wens om een kindje te krijgen maar door een betovering van de heks, wordt dit een stuk lastiger. Zij moeten bepaalde attributen, bijvoorbeeld het rode kapje van Roodkapje, bij elkaar verzamelen en voeren aan een witte koe. Dan zou de betovering worden verbroken.

Er zit alleen nog een addertje onder het gras. Het einde is dus iets anders dan men zou verwachten. Het decor was eenvoudig maar door zijn eenvoud kregen zowel de spelers als de muzikanten alle aandacht. De rollen werden zeer sterk gespeeld. De figuren kwamen duidelijk naar voren en met name de humor en perfecte timing maakten het verhaal minder 'zwaar' dan dat Sondheim misschien had bedoelt.

Af en toe was de zang minder pakkend maar dit gaf eerder de indruk dat de spelers hard aan het werk waren in plaats van dat het onzuiver was. Het was heerlijk om weer een orkest te zien op podium. Het 15-koppige orkest was krachtig en heeft een enorm aandeel in deze musical. Het sprookje kwam zo nog beter tot leven.

Op de site van Into the Woods wordt gesproken over een topcast en toporkest en dit hebben zij zeker waar gemaakt. Ga het sprookje ervaren!

Door: Marieke Visser

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda