Recensie: Harrie Let Op De Kleintjes is Babylicious

16 november 2016, 12:08 - Redactie
Recensie: Harrie Let Op De Kleintjes is Babylicious

Afgelopen seizoen was Jon van Eerd te zien met zijn voorstelling Harrie Babba, dit seizoen komt hij naar de theaters met Harrie Let Op De Kleintjes. Afgelopen maandag vond de première van de voorstelling plaats in De Goudse Schouwburg in Gouda.

cast_harrie_let_op_kleintjes

Terwijl vrienden met vakantie zijn op de Canarische eilanden, passen Harrie en Inez Vermeulen op de tweeling Rex en Lex. Maar als Inez naar een feestje gaat en Harrie op de kinderen moet passen gaat het mis. Terwijl Harrie samen met zijn vriend Sam toch een manier bedenkt om naar de Star Wars beurs te gaan, laten ze de tweeling alleen achter. Of dit nou zo slim is? Als ze terugkomen zijn de baby’s weg en blijkt een andere tweeling ontvoerd…

De voorstelling loopt vlot en strak in elkaar over, je merkt dat de spelers goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat moet ook wel als je een stukje scene tot wel 6 keer toe in de herhaling zet, met elke keer precies dezelfde reacties van de acteurs. De cast bestaat uit 5 personages met allemaal een eigen uniek aandeel in de voorstelling.

harrie_let_op_de_kleintjes_1

Jon van Eerd heeft vanzelfsprekend de meest hilarische rol van het stuk als oom van de tweeling Rex en Lex. Door zijn tomeloze energie stuitert hij bijna over het podium. Door zijn prachtige gezichtsuitdrukkingen heeft hij de lachers snel op de hand, zo ligt het publiek na een paar minuten in de voorstelling al dubbel van het lachen, bij ons zelf tot buikpijn aan toe.

Samen met zijn beste vriend Sam, gespeeld door Arie Cupé is hij groot fan van Star Trek Star Wars. Zo loopt Sam bijna de gehele voorstelling rond als Darth Vader. Arie Cupé zet als beste vriend een komische rol neer. Als een klapper op de vuurpijl komt er nog een waanzinnige scene waarin Arie en Jon hun geweldig muzikale talent laten zien op muziek van o.a. Boogie Woogie Bugle Boy.

Margo Dames speelt de rol van Inez Vermeulen, ook wel bekend als "De generaal". Inez wordt neergezet als tegenpool van de altijd sullige Harrie Vermeulen. Er valt in dit huwelijk niet te betwisten wie de broek aan heeft in huis! Als de situatie uit de hand loopt, gaat de zweep erover en probeert ze uit alle macht de situatie nog te redden. De generaal wordt intens en krachtig neergezet.

harrie_let_op_de_kleintjes_2

Wanneer de tweeling is ontvoerd door "Darth Vader" komt inspecteur Koddebeier al snel een kijkje nemen in de flat. De ietwat sullige, goedgelovige inspecteur, gespeeld door Zjon Smaal wordt door de familie al snel aan het lijntje gehouden. Hierdoor volgen al snel vele komische miscommunicaties wat natuurlijk veel chaos veroorzaakt. De overstap van The Bodyguard naar inspecteur in een klucht wordt door Zjon zeer makkelijk en vooral vermakelijk gedaan.

April van Amelsvoort is de benjamin van het gezelschap en speelt de rol van Bobbie, het nichtje van Harrie en Inez Vermeulen. Bobbie is een naïef meisje dat nietsvermoedend meegaat in de streken van haar oom. De rol van Bobbie maakt de familie dan ook echt compleet!

Zoals een echte klucht betaamd wordt er tijdens de voorstelling veelvuldig gebruik gemaakt van deuren in het decor, een gezellige en vooral ruime huiskamer. Het verhaal speelt zich hier dan ook voornamelijk af. Deuren naar slaapkamers, liftdeuren, zelfs de koelkastdeur leidt tot hilarische situaties.

harrie_let_op_de_kleintjes_3

Grappig detail in de voorstelling is dat Ellie Lust een kleine rol heeft in de voorstelling, Ellie Lust is woordvoerder van de politie in Amsterdam en bekend van Wie is de mol?. Voor de voorstelling sprak ze tekst in die te horen is over de portofoon van Inspecteur Koddebeier, uiteraard kon hier het woord ‘etherdiscipline’ niet bij ontbreken!

Harrie let op de kleintjes is een vlotte show met vele hilarische situaties waarbij je elk moment weer verrast wordt door de onverwachte wendingen en je lachspieren behoorlijk getraind worden. Jon van Eerd heeft weer een geweldige voorstelling neergezet en is inderdaad de koning van de humor!

Door: Adriënne van Weeghel

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda