Recensie: Ervaar de Magie van Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

8 juli 2024, 18:21 - Redactie
Recensie: Ervaar de Magie van Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne
Foto: Musicalweb

Studio 100 brengt met Sneeuwwitje de Musical een klassieker tot leven in Plopsaland De Panne in België. Innovatieve LED decors, vrolijke muziek en een energieke cast maken van deze voorstelling een magische ervaring voor het hele gezin.

Vorig weekend ging de musical in premiere in het Studio 100 Theater en afgelopen weekend bezocht Musicalweb de voorstelling waarin Karen Damen (voormalig K3) haar premiere beleefde als Koningin. Karen speelt de rol afwisselend met Ruth Beeckmans en Line Ellegiers. Naast Karen is Ianthe Tavernier te zien als Sneeuwwitje, Michiel De Meyer speelt de Prins en Manu Van Acker was zondag te zien als Aimé (Manu wisselt de rol af met Lloyd Russel).

Het verhaal van Sneeuwwitje is iets aangepast en daardoor qua verhaallijn wat compacter geworden, wat goed past bij de leeftijd van het publiek. Hoewel de eerste helft van de voorstelling soms wat langdradig kan zijn, neemt het laatste deel het publiek weer helemaal mee met een energiek tempo. De familievoorstelling is vooral gericht op kinderen, al is het hier en daar best spannend voor de allerkleinsten.

Het decor bestaat uit zwevende ledschermen, met prachtige speciale effecten die vanuit de zaal op den nodige aaaaahs kon rekenen. De betoverde spiegel, gespeeld door James Cooke, tot de kasteeltuin, het bos met het huis van de dwergen achter de zeven bergen en ons favoriete: het donkere bos met de griezelige bomen. Samen met het lichtontwerp zorgt dit voor een spectaculair schouwspel op het podium.

Karen Damen verruilt haar oude K3-imago voor dat van de gemene stiefmoeder. Ze weet de koningin tegelijkertijd griezelig en komisch neer te zetten. Haar bewegingen en acteerwerk op de bewegende en rijdende decorstukken getuigen van lef en professionaliteit. Hoewel haar zang soms wat vlak is en het ensemble haar af en toe lijkt te overstemmen, weet ze van de boze stiefmoeder zeker een memorabel personage te maken, en zelfs enkele jongere kinderen aan het huilen te krijgen wanneer ze transformeert in de heks.

Manu Van Acker geeft zijn eigen draai aan de rol van Aimé de lakei en groeit al snel uit tot publieksfavoriet. Met zijn aanstekelijke energie weet hij de zaal te betoveren en voegt hij een extra dosis humor toe aan de voorstelling. Michiel De Meyer, als prins, heeft zijn handen vol aan de koningin en de lakei, en weet zich goed staande te houden ondanks de uitdagende muziekstukken.

De zeven dwergen, gespeeld door Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk, zijn onmisbaar in deze musical. Iedere dwerg heeft zijn eigen unieke karakter en talent, en samen brengen ze een flinke dosis humor en vrolijkheid op het podium. Met hun bekende melodieën en energie veroveren ze moeiteloos de harten van het jongere publiek en wordt er volop meegeklapt.

Sneeuwwitje, vertolkt door Ianthe Tavernier, heeft een prachtige stem en weet het personage net wat meer diepte te geven, niet alleen de klassieke lieve prinses, maar met een vleugje eigenheid.

Tip: Met Sneeuwwitje de Musical heb je de perfecte afsluiting van een heerlijke dag in Plopsa de Panne. Maak het helemaal bijzonder door net als ons te overnachten in het prachtige Plopsa Hotel.

Door: Jolanda Grutter

Castfoto's: Musicalweb

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda