Recensie: Best of Musical 2016, een avond vol spetterende, bekende musicalnummers

24 april 2016, 16:29 - Redactie
Recensie: Best of Musical 2016, een avond vol spetterende, bekende musicalnummers

Gisteravond was Musicalweb aanwezig in Theater Zuidplein in Rotterdam bij het musicalconcert Best of Musical 2016, geproduceerd door Ramaekers Entertainment.

Een avond vol verrassende, spetterende en vooral bekende musicalnummers, gebracht door jonge en opkomende talenten. Musicals als The Phantom of the Opera, Beauty and the Beast, Dreamgirls, Grease, Elisabeth, Rent, Chicago, Ciske de Rat en Aladdin passeerden de revue.

De cast bestond uit Ara Halici, Ivo Chundro, Sophie Veldhuizen, (oud) MusicalCamp en DanceCamp deelnemers. De muzikale leiding was in handen van Gijs van Winkelhof die de show tevens op zijn vleugel begeleidde. Regie en choreografie was in handen van Marijke Castelijns. De avond werd gepresenteerd door Frits Sissing, die er zoals altijd weer een feestje van wist te maken.

Zo, tot zover de algemene info en gauw naar de talenten. Want man man man, Pia, Stanley, Brigitte: Eat your heart out!

Als eerste Anouk van Laake. Zij wist vol overgave en met prachtige klassieke geluid 'Denk aan mij' uit he Phantom of the Opera te brengen, gevolgd door 'Inspiratie' uit Joe en zelfs Les Misérables wist ze te brengen alsof het de eerste keer was dat we het hoorde. Wij hopen dat de Phantom weer terug zal gaan komen naar Nederland, met Anouk in de hoofdrol.

Een echte positieve verrassing uit de show was Britt Eberson. Alsof het haar totaal geen moeite kost, zong ze de meest prachtige nummers weg. Zuiver als kristal, klaar om het vak in te gaan. Wat ons betreft dan! Ook Anne Speksnijder zette een aantal prachtige solo's neer evenals Job Greuter met Kom erbij uit Beauty & the Beast.

best_of_musical_1

Hoewel de eerste helft van de show wat ons betreft wat energieker was om te zien met het pikante Be Italian uit Nine en klassiekers uit Grease en Rent, bracht de tweede helft ook enkele fantastische optredens. Zo werd Cell Block Tango uit Chicago uitgevoerd door mannen in plaats van vrouwen, waarin naar voren kwam dat ook het acteertalent niet achterwege is gebleven.

best_of_musical_7

Het nummer Bui Doi uit Miss Saigon, gezongen door Ginno Rehling, zorgde voor tranen in onze ogen. En Tommie Thie, Pjotr van Haren en Delila Haan zorgden voor een lach op ons gezicht.

Naast de talenten waren er diverse optreden weggelegd voor Ara Halici, Ivo Chundro en Sophie Veldhuizen. Ara opende de avond met Willkommen uit Cabaret, later verzorgde hij een mooie ode aan Michael Jackson samen met Ivo. Sophie bracht onder andere Evita en zij sloot de avond af met Supercalifragilisticexpialidasties.

Al met al hebben wij een erg leuke avond gehad en wensen wij alle talenten heel erg veel succes! Hopelijk tot volgend jaar! Een aantal foto's zie je hieronder, meer foto's vind je op onze Facebookpagina.

Door: Ellen Molenkamp, Adriënne van Weeghel en Michel Wester

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda