Recensie: Annie de Musical (4 sterren)

2 december 2019, 19:04 - Redactie
Recensie: Annie de Musical (4 sterren)

Op zondagmiddag 1 december ging in het Chassé Theater te Breda de musical Annie in première. Deze wereldberoemde musical met grote hits als Tomorrow, It's a hard knock life en You're never fully dressed without a smile is in een nieuw jasje gestoken. Het verhaal gaat over het weesmeisje Annie dat in een weeshuis woont met de gemene leidster Miss Hannigan. Annie is ervan overtuigd dat haar ouders nog leven en probeert ze te vinden. Ze wordt uitgenodigd om bij de rijke Oliver Warbucks kerst te komen vieren. Hij wil haar helpen om haar ouders terug te vinden. En dan krijgt haar leven een plotselinge wending.

Het decor is als een stripverhaal neergezet, waar ook de oorsprong van Annie ligt. Wij vonden dit erg origineel weergegeven. Er waren ook verschillende decors: het weeshuis, de stad, het huis van Oliver Warbucks en het Witte Huis. Tijdens de première viel er een decorstuk naar voren, maar dat werd uiterst snel en professioneel opgelost door de stagehands.

Annie werd gespeeld door Ida Verspaandonk. Zij speelde de rol ontzettend goed en haar zang was erg zuiver. Ze zette een vrolijke Annie neer die zeker niet op haar mondje was gevallen. Annie en ook de weeskinderen worden elk afgewisseld door vijf verschillende kinderen die per groep spelen.

Willemijn Verkaik speelde Miss Hannigan fenomenaal. Haar perfecte timing kreeg de hele zaal regelmatig aan het lachen. Haar zang was ook erg goed zoals we van haar gewend zijn met ook in deze voorstelling een enorme uithaal. Oliver Warbucks werd gespeeld door Edwin Jonker die zijn rol erg geloofwaardig neerzette. De verandering van koele zakenman naar warme vader was erg mooi om te zien.

Grace werd vertolkt door Eva van Gessel. Zij zette een warme secretaresse neer met warme gevoelens voor haar baas. Haar zang was ook erg prettig in het gehoor. Doris Baaten speelde naast de wat kleinere rollen ook de vrouwelijke president. Zeker in haar rol als kokkin hebben we erg gelachen door haar timing. Myrthe Huber en Sjoerd Spruijt speelden de broer en schoonzus van Miss Hannigan. Je kreeg echt een hekel aan ze en dat is ons inziens een groot compliment.

Ook het ensemble was zowel qua zang als dans erg sterk en elk woord was goed verstaanbaar. De musical werd begeleid door een vijf koppig orkest welke erg vol klonk en de bekende nummers, soms met een moderne twist, ten gehore lieten brengen.

Annie reist tot en met mei 2020 langs dertien theaters door het hele land.

Scenefoto's: Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Door: Martine Fransen-Nijland

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda