Reactie producent Willem van Oranje op berichten over coronasteun

15 juli 2022, 09:19 - Redactie
Reactie producent Willem van Oranje op berichten over coronasteun

Naar aanleiding van mediaspeculaties over de rechtmatigheid van de aanvraag van subsidie door Waterfront Entertainment aan het Fonds Podium Kunsten (FPK) voor de musical Willem van Oranje, en de voorlopige verstrekking hiervan, heeft het Fonds Podium Kunsten een verklaring opgesteld. Het FPK stelt dat de voorlopige toekenning volgens de gestelde procedure is verlopen en dat de definitieve beoordeling door het fonds plaatsvindt na de verantwoording door Waterfront. Het FPK schrijft letterlijk in bijgaande verklaring:

“Wij beoordelen op grond van voorwaarden en criteria die we vooraf hebben opgesteld en we gaan in die fase uit van de aangeleverde informatie. We kunnen daarop wel verduidelijkende vragen stellen. Dat hebben we bij verschillende aanvragers, ook bij Waterfront, gedaan. Waterfront heeft snel en uitgebreid de gevraagde informatie aangeleverd. Uit de beschikbare informatie was duidelijk dat de kaartverkoop nog niet was begonnen. Op grond van de aangeleverde informatie is besloten om tot uitbetaling over te gaan.”

De directie van Waterfront sluit zich aan bij deze verklaring. Waterfront neemt nadrukkelijk afstand van mediaspeculaties over vermeend onrechtmatig handelen in het huidige subsidietraject en acht elke twijfel hieromtrent volkomen uit de lucht gegrepen.

Rick Engelkes, directeur van Waterfront: "Wij zijn met een geweldig creatief team en met vooraanstaande partners uit het bedrijfsleven keihard bezig om dit grootse project artistiek en zakelijk van de grond te tillen. Wij zijn erg blij met de voorwaardelijke toekenning van de subsidie. Voor de definitieve toekenning moeten wij vanzelfsprekend, zoals gebruikelijk, voldoen aan alle eisen, waaronder het binnen drie maanden na ontvangst van de beschikking afleveren van een rapport van bevindingen, opgesteld door een accountant. Dit proces is in volle gang. Wij werken met erg veel enthousiasme toe naar een première in het najaar van 2023."

De tijdlijn van de productie en andere relevante informatie, ook over de aangevraagde subsidie, wordt binnenkort openbaar gemaakt.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda