Pretty Woman is vanaf volgend najaar te zien op Broadway

27 september 2017, 13:27 - Redactie
Pretty Woman is vanaf volgend najaar te zien op Broadway

Pretty Woman zal vanaf volgend najaar te zien zijn op Broadway. Regisseur en choreograaf Jerry Mitchell zal de bekende film uit de jaren negentig, over een rijke zakenman die een prostituee inhuurt en verliefd op haar wordt, gaan bewerken tot een musical. Eerder bracht de regisseur al Legally Blonde en Kinky Boots naar het theater.

De muziek van de nieuwe musical zal worden gemaakt door Bryan Adams. Hiervoor zal hij samen gaan werken met tekstschrijver Jim Vallance met wie hij eerder onder andere Summer of ’69, Heaven, en I Do It For You maakte.

De rol van prostituee Vivian Ward zal worden gespeeld door Samantha Barks waarmee ze haar debuut op Broadway zal gaan maken, eerder speelde ze in de filmversie van Les Misérables. In de film speelde Julia Roberts deze rol. Zakenman Edward Lewis, gespeeld door Richard Gere in de film, zal worden gespeeld door Steve Kazee. Hij won in 2012 een Tony Award voor zijn hoofdrol in Once.

Voordat Pretty Woman volgend najaar te zien zal zijn op Broadway zal de musical eerst in het voorjaar vijf weken te zien in Chicago voor try-outs.

Bron: NU.nl

Première
8 oktober 2023
Dernière
N.N.B.
Producent
Stage Entertainment
Meer over Pretty Woman de MusicalAnder nieuws over Pretty Woman de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda