Première Tina Turner musical april 2018 in Aldwych Theatre Londen

schedule15 september 2017, 11:04 - Redactie
Première Tina Turner musical april 2018 in Aldwych Theatre Londen

Stage Entertainment heeft vandaag in Londen bekend gemaakt dat de musical TINA, die het bedrijf samen met Tina Turner en het creatieve team ontwikkelt over haar leven en artiestencarrière, in de maand april 2018 in première zal gaan in het Aldwych Theatre op West End.

De previews voor de nieuwe musical zijn vanaf 21 maart en de perspremière is gepland op 17 april om 19.00 uur. Komende week vrijdag, 22 september, start de kaartverkoop in Londen om 11 uur Nederlandse tijd.

Tina Turner: “I am so excited to be bringing my musical to the West End! London is a place that means so much to me and had such a big impact on my music and my life. Returning now to tell my full story, in the city I love, feels like an important chapter and is truly exciting.”

Het script voor TINA is geschreven door Katori Hall met medewerking van Frank Ketelaar en Kees Prins. De musical wordt geregisseerd door Phyllida Lloyd die dat eerder deed voor Mamma Mia! en de latere filmversie van de musical die een wereldhit werd. Aan het creatieve team zijn verder verbonden choreograaf Anthony van Laast, décor- en kostuumontwerper Mark Thompson, musical supervisor Nicholas Skilbeck, lichtontwerper Bruno Poet en geluidsontwerper Nevin Steinberg. De orkestratie wordt verzorgd door Ethan Popp.

En natuurlijk is Joop van den Ende als senior producer nauw betrokken bij alle fases van ontwikkeling en spreekt hij Tina Turner regelmatig over de vorderingen. Later dit najaar zal ook de cast voor TINA bekend worden gemaakt.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Laatste berichten

Eerste officiële trailer voor Anastasiaschedule 16 september 2019, 19:44
Jim Bakkum en Bettina Holwerda in Sint on Iceschedule 16 september 2019, 18:18
Cast Positief Coachen gepresenteerdschedule 16 september 2019, 15:01
keyboard_arrow_rightMeer nieuws

Agenda

Voorstelling: Anastasia
Locatie: Circustheater
Datum: 22-09-2019
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda