Populaire Mees Kees krijgt eigen musical

27 oktober 2021, 08:07 - Redactie
Populaire Mees Kees krijgt eigen musical

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en maar liefst 5 filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater. De première van Mees Kees Op Kamp staat gepland in najaar 2022, zo maakte producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties vandaag bekend.

De afgelopen jaren is Mees Kees uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical Mees Kees Op Kamp, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken.

Het script is in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms blijft Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical.

"Ik voel mij als jonge theaterproducent ontzettend vereerd om na al het eerder behaalde succes elders nu ‘Mees Kees’ in het theater te mogen brengen met een eigen grote musical. Dat is een enorm vertrouwen vanuit zowel Uitgeverij Ploegsma en Mirjam Oldenhave. We gaan er een eigentijdse versie van maken met een volledig nieuwe cast, inclusief een kindercast! Ik kan niet wachten." Aldus de producent.

De casting voor zowel de cast als kindercast start binnenkort via STENT Casting.

Première
14 januari 2024
Dernière
12 mei 2024
Producent
STENT
Meer over Mees Kees Op KampAnder nieuws over Mees Kees Op Kamp
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda