Podcast: ‘ik vind hier iets van.’ over het genre musical

1 februari 2022, 16:34 - Redactie
Podcast: ‘ik vind hier iets van.’ over het genre musical

Het tweede seizoen van de podcast: 'ik vind hier iets van.’ staat volledig in het teken van het genre musical. Het doel van de podcast van Benno Hoogveld en Annemiek Lely is om een audio musicalencyclopedie met een kritische noot te maken.

Per aflevering zal er een voorstelling, componist, regisseur etc. worden besproken. Gepraat wordt over het verhaal, de thematiek, personages, muziek en opvoeringsgeschiedenis. Tot dusver zijn er al afleveringen gemaakt over West Side Story, Cabaret, Jonathan Larson (Tick Tick ... Boom! & Rent) en Evita.

Benno Hoogveld begon zijn carrière in het ensemble van Evita. Daarna speelde hij in o.a. Miss Saigon en Titanic. Ook was hij een tijd artistiek leider van het M-Lab. Tegenwoordig is hij de vaste regisseur van de Kernploeg.

Annemiek Lely studeerde theaterwetenschappen en liep stage bij het M-Lab. Ze werkt inmiddels vijf jaar samen met Benno bij theaterproductiehuis Solo Stories. In de auto naar een theater nemen ze het liefst een musical onder de loep. In 'Musical, ik vind hier iets van' voeren Benno en Annemiek die gesprekken met de microfoon aan.

Musical, ik vind hier iets van is een informatieve podcast waarbij de luisteraar het gevoel krijgt ook aan de keukentafel te zitten. De podcast is via Spotify, Apple podcasts en Google podcasts.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda