Pieter Casteleyn en Roel Felius maken cast Cinderella compleet

7 oktober 2019, 17:19 - Redactie
Pieter Casteleyn en Roel Felius maken cast Cinderella compleet

Vanaf 19 december presenteert Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent het muzikale familiespektakel Cinderella. In deze vernieuwende, Nederlandstalige coming-of-age vertelling van het sprookje, zullen 30 acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven.

Met de jonge, Vlaamse talenten Isabelle Heremans (boze stiefmoeder), Sofie De Schryver (Emily – mama Cinderella), Stéphania Casneuf (stiefzus Drizella), Susan Tonnard (stiefzus Anastasia). Roos van der Waerden (Cinderella) en Sacha Setubun (Lord Chamberlain), was het grootste deel van de hoofdcast al bekend, maar wie de rol van de Prins zou gaan vertolken en wie er in de huid van de vader van Cinderella zou gaan kruipen was nog niet aangekondigd. Met Pieter Casteleyn als Prins en Roel Felius als George – vader van Cinderella - wordt de lijn van jong en talentvol in de hoofdcast doorgetrokken.

Pieter Casteleyn

Geboren en getogen Gentenaar Pieter Casteleyn zet met zijn rol als Prins in Cinderella een volgende stap in zijn carrière. Pieter studeerde in 2015 af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij producties als 14-18, Assepoester, het tamelijk ware verhaal en Ons kent ons. Na zijn afstuderen trok hij een jaar naar Duitsland, waar hij in de Andrew Lloyd Webber-productie Love Never Dies te zien was. Terug in België volgden voorstellingen zoals Chaplin, de Musical, The Rocky Horror Show, Slisse & Cesar en Arthur, of hoe je koning kan worden.

Daarnaast is Pieter als vaste backing vocal actief voor Helmut Lotti, waarmee hij regelmatig in binnen- en buitenland optreedt. Momenteel staat hij in de productie 40-45 en speelt hij Frederic in Campus 12 op Ketnet.

Roel Felius

Roel won in 2003, op 14-jarige leeftijd, de Nederlandse finale van het Junior Eurovisie Songfestival en vertegenwoordigde Nederland op de internationale finale in Kopenhagen. In 2008 vertrok hij naar het buitenland om enkele jaren te werken in Disneyland Parijs, als zanger, parade danser en poppenspeler. Vervolgens vertrok hij richting Azië, als productiezanger voor Universal Studios Japan, Universal Studios Singapore en Galaxy Macau. Ook heeft hij op cruise schepen gezongen en gedanst, voor Norwegian Cruise Line en MS Amadea.

Roel studeerde in 2015 af aan de American Musical Theatre Academy in Londen. In de eindvoorstelling van deze opleiding vertolkte hij de rol van Assepoesters Prins in Into The Woods en hij was te zien in het ensemble van de familiemusical Jack and the Beanstalk van het Greenwich Theatre London.

Afgelopen winter speelde hij mee in de Duitse tour van de show Best Of Musical Starnights.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda