OpusOne presenteert Sweeney Todd met René van Kooten in de hoofdrol

13 november 2015, 09:48 - Redactie
OpusOne presenteert Sweeney Todd met René van Kooten in de hoofdrol

OpusOne presenteert volgend jaar de musical Sweeney Todd met René van Kooten, nu nog te zien in Grease, in de hoofdrol. De musicalhit van Stephen Sondheim zal te zien zijn van 20 mei tot en met 20 juni. René van Kooten zal worden bijgestaan door Vera Mann als mevrouw Lovett en Henk Poort als rechter Turpin. De casting voor de overige negen acteurs is nog in volle gang.

Sweeney Todd zal volgend jaar op maandag 23 mei in première gaan in het monumentale Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf. Sweeney Todd is daarmee de opvolger van Kiss of the Spider Woman.

Het verhaal

De musical vertelt het verhaal van een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het 19de eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. Zijn weg naar revanche leidt hem naar mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Ze komen tot een opmerkelijke samenwerking: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen in pasteitjes die gretig aftrek vinden.

Horror en humor gaan hand in hand in deze musical met muziek en liedteksten van Stephen Sondheim en een script van Hugh Wheeler. De originele regie is van Harold Prince. De vertaling en regie van de Nederlandse versie zijn in handen van Koen van Dijk. De live band staat onder leiding van Marco Braam en de choreografie is van Chiara Re. Het Zonnehuis wordt door decorontwerper Eric Goossens opnieuw ingrijpend veranderd: de acteurs spelen op loopplanken rondom het publiek, waardoor de intimiteit van de theaterzaal goed tot z’n recht komt.

Sweeney Todd werd wereldwijd uitgevoerd en ontving vele prijzen waaronder 8 Tony Awards en 9 Drama Desk Awards. In 2008 werd het verhaal verfilmd door Tim Burton met Jonny Depp in de titelrol.

Hieronder zie je een backstage video van de fotoshoot. Kaarten zijn verkrijgbaar op sweeneytodd.amsterdam

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda