Het Grote Songfestivalfeest keert terug naar de Ziggo Dome

13 mei 2021, 13:08 - Redactie
Het Grote Songfestivalfeest keert terug naar de Ziggo Dome

Na het succes van Het Grote Songfestivalfeest in 2019, vindt op donderdag 9 december 2021 de tweede editie plaats van het grootste Songfestivalfeest ooit in de Ziggo Dome in Amsterdam. Bij de eerste editie stonden meer dan dertig internationale deelnemers op het podium en werden toegezongen door duizenden fans. Op 9 december krijgen zij opnieuw de kans hun favoriete artiesten te aanschouwen tijdens de tweede editie van Het Grote Songfestivalfeest. Nooit eerder traden zoveel oud-Songfestivalwinnaars op tijdens één avond.

Brotherhood of Man, Sandra Kim, Verka Serduchka, Netta, Bobbysocks, Kristian Kostov, Johnny Logan, Loreen en Marija Serifovic zijn allemaal reeds bevestigd. Producent PilotStudio zal komende periode nog meer grote namen bekendmaken. "Na de winst van Duncan Laurence blijft Nederland in de ban van het Eurovisie Songfestival," laat uitvoerend producent Manon van Alten van PilotStudio weten. "Na de televisie-uitzending van de eerste editie van Het Grote Songfestivalfeest kregen we veel vragen van mensen die zich afvroegen of er een tweede editie zou komen. Er is ontzettend veel belangstelling. Het Eurovisie Songfestival leeft als nooit tevoren. Daarom zal er in december een tweede editie plaatsvinden."

Tijdens de eerste editie van Het Grote Songfestivalfeest kwamen grote Eurovisie-namen naar Amsterdam. Zo trad de Duitse zangeres Nicole op, de Israëlische oud-winnaars Dana International, Netta Barzilai, Izhar Cohen, Gali Atari van Milk & Honey, de Belgische winnares Sandra Kim, Lenny Kuhr, de Zweedse zangeres Loreen en vele anderen brachten hun songfestivallied ten gehore. Het was voor het eerst in de muziekgeschiedenis dat zoveel winnaars en publiekslievelingen van het Eurovisie Songfestival op één avond optraden.

Voor wie niet kan wachten op de tweede editie van Het Grote Songfestivalfeest kan op woensdag 19 mei op NPO3 kijken naar de (herhaling van) registratie van Het Grote Songfestivalfeest van 2019.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda