Op Valentijnsdag organiseert Het Nationale Theater Liefde is HOT

24 januari 2018, 11:32 - Redactie
Op Valentijnsdag organiseert Het Nationale Theater Liefde is HOT

Op Valentijnsdag om 20.15 uur, organiseert Het Nationale Theater Liefde is HOT in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag: een avond vol romantiek en ontroering. Het Matangi Strijkkwartet, de Dutch Don't Dance Division en zangeres Angel Aruna sieren onder meer de line-up. "Het wordt een wervelende, romantische en positieve avond over de liefde", zegt programmamaker Paul Slangen.

De soulzanger Ed Rust, de zanger Najib Cherradi en de HNT-huisband, die speciaal voor deze HOT-editie wordt uitgebreid met een trombonekwartet, zorgen voor de muzikale omlijsting. De filosoof Maarten Doorman biedt tijdens deze avond inzicht in onze gevoelens. Tijdens Liefde is HOT zijn liefdesscènes uit de nieuwste voorstelling van regisseur Eric de Vroedt (The Nation) te zien: De hereniging van de twee Korea's. Deze voorstelling bestaat uit twintig scènes over de liefde en gaat op 10 maart officieel in première in de Koninklijke Schouwburg. Tot slot worden er sonnetten van Shakespeare en liefdesgedichten voorgedragen.

Met de ambitie om van de Koninklijke Schouwburg een gemeenschapshuis te maken, organiseert Het Nationale Theater kunstzinnige avonden rondom thema’s die in haar voorstellingen naar voren komen. Acteurs, dansers, cabaretiers, muzikanten, wetenschappers, politici en ervaringsdeskundigen bieden verschillende perspectieven op eenzelfde thema. Hierdoor wordt het gesprek geïnspireerd en de discussie vermeden. De HOT-avonden zijn er voor iedereen die nieuwsgierig is en in gesprek wil raken. Op zaterdag 4 maart staat Optimisme is HOT gepland.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda