Op een mooie pinksterdag zal waarschijnlijk meezingfestijn worden

24 september 2016, 16:57 - Redactie
Op een mooie pinksterdag zal waarschijnlijk meezingfestijn worden

Het is niet zo bedoeld maar het Theaterconcert Op een mooie pinksterdag zal waarschijnlijk een groot meezingfestijn gaan worden zo voorspelt producent Janke Dekker. Op een Mooie Pinksterdag is een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied; Bos, Bannink en Stokkermans. Een avond lang klassiekers als ‘Op een Mooie Pinksterdag’ en ‘Telkens Weer’.

"Meezingen is bijna niet te voorkomen. Het is echt een theaterconcert, een ode aan de drie grote componisten van het Nederlandse lied." aldus de producent. De drie vormen volgens haar het muzikale DNA van Nederland. "Ze hebben zo veel gedaan en iedereen kent de deuntjes. Het wordt een feest van herkenning voor bezoekers."

De eerste try-out vond op vrijdagavond plaats, de première zal plaats gaan vinden op 15 oktober in het Zaantheater in Zaandam.

Alle liedjes die worden gezongen zijn geselecteerd door Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg. "Ze hebben gekozen voor het repertoire waar ze mee zijn opgegroeid. Dat heeft een muzikaal gevarieerd programma opgeleverd."

Niet alleen liedjes, maar ook reclametunes en televisie-intro's komen voorbij. "We willen het hele brede spectrum laten zien van wat die drie hebben gemaakt." En er is één nieuw nummer, dat voor de voorstelling werd geschreven door Ruud Bos.

Mogelijk komt er ook een tweede deel omdat het drietal dusdanig veel nummers componeerde dat één voorstelling niet genoeg is. "Als dit een succes wordt, komt er misschien wel een deel twee. Er zijn tienduizenden composities waar we uit kunnen putten. Wat dat betreft zitten deel drie, vier en vijf er ook wel in."

Bron: NU.nl

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda