Onvoltooide toneeltekst Harry Mulisch gevonden

20 december 2016, 10:12 - Redactie
Onvoltooide toneeltekst Harry Mulisch gevonden

De dochter van Harry Mulisch, Frieda, heeft tot haar verrassing in de werkkamer van haar vader een onvoltooide toneeltekst uit 1952 gevonden: Het twaalfde huis van monsieur Zimballst. Ondertitel: Gesprek met de stilte. In samenwerking met regisseur Ursul de Geer organiseert zij op dinsdag 24 januari 2017 een dramatische lezing van dit werk in het DeLaMar Theater.

Acteurs Waldemar Torenstra, Peter Bolhuis en Anne Lamsvelt zullen de hoofdrollen lezen in een theatrale setting. Een aantal schrijvers wordt uitgenodigd in de hoop dat iemand geïnspireerd raakt en het aandurft dit stuk te voltooien. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

"Alles wat ik zoek, vind ik in mijn vaders werkkamer. En wat ik niet heb gezocht maar tot mijn grote verrassing wel heb gevonden is een onvoltooide toneeltekst uit 1952. Als een schrijver de uitdaging aangaat om het toneelstuk te voltooien zouden we de woorden die mijn vader nooit schreef wellicht toch kunnen horen in het theater. Harry Mulisch leunt dan wellicht tevreden achterover in zijn stoel als hij de woorden herkent hij die hij zelf niet schreef." aldus Frieda Mulisch.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda