Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd overleden

8 augustus 2022, 22:27 - Redactie
Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd overleden

Olivia Newton-John is vanmorgen lokale tijd in haar woning in Californië op 73-jarige leeftijd overleden. De Brits-Australische zangeres en actrice leed al geruime tijd aan borstkanker. Het overlijden werd door haar man John Easterling op haar eigen officiële Instagrampagina bekendgemaakt.

Olivia Newton-John is onder andere bekend door haar rol in de bioscoophit Grease in 1978. In de film speelde ze naast John Travolta, de hoofdrol van Sandy. Ook scoorde Newton-John diverse hits waaronder Xanadu, I Honestly Love You en Physical. Ze won in totaal vier Grammy Awards waaronder Record of the Year voor I Honestly Love You en Video of the Year voor Physical.

In 1974 deed Newton-John namens het Verenigd Koninkrijk mee aan het Eurovisiesongfestival, met het nummer Long live love eindigde ze met 14 punten op de vierde plaats.

In 1992 werd al voor de eerste borstkanker vastgesteld. Nadat ze hier van was genezen kwam later de ziekte nog twee keer terug, in 2013 en in 2017. In 2017 werd duidelijk dat de ziekte verder was uitgezaaid. In 2019 werd Newton-John geridderd door de Britse Koningin Elizabeth voor haar bijdrage aan kankeronderzoek.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda