Nyassa Alberta als Tina in Nederlandse TINA – De Tina Turner Musical

21 oktober 2019, 16:56 - Redactie
Nyassa Alberta als Tina in Nederlandse TINA – De Tina Turner Musical

Vandaag heeft Albert Verlinde in Utrecht bekendgemaakt dat Nyassa Alberta de hoofdrol van Tina Turner in TINA – De Tina Turner Musical gaat spelen in het Beatrix Theater in Utrecht. De afgelopen tien jaar woonde en werkte Nyassa in Duitsland waar ze vele hoofdrollen in grote musicals heeft gespeeld.

Algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland Albert Verlinde: "Het is hoog tijd dat Nederland deze veelzijdige artieste leert kennen. Nyassa zal iedereen versteld doen staan."

Nyassa Alberta is gekozen uit vele auditanten. Voor veel musicalactrices is de rol van Tina Turner een van de meest felbegeerde rollen om te spelen. Nyassa is trots dat zij is gekozen: "Het is een droom om in de huid van Tina Turner te mogen kruipen. Zij is een wereldberoemde ster, maar ook een inspirerende en zeer krachtige vrouw. Een waanzinnige eer om haar te vertolken."

Sinds maart van dit jaar is Nyassa in Hamburg de alternate voor de rol van Tina in de Duitse versie van TINA – De Tina Turner Musical. Nadat zij afstudeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten, startte haar carrière in de eerste Nederlandse Disney’s The Lion King, waarna ze vertrok naar Duitsland voor grote rollen in The Lion King, We Will Rock You, Hairspray, Aida en Sister Act. Ook speelde ze Rachel Marron in The Bodyguard. Als soliste toerde ze verschillende keren door heel Duitsland.

Albert Verlinde heeft ook de andere namen van hoofdrolspelers van de musical bekendgemaakt. Juneoer Mers is Ike Turner, Gaia Aikman kruipt in de rol van Alline Bullock (Tina’s zus), Marianne Kloeze speelt Rhonda Graam (Tina’s eerste manager), Terence van der Loo speelt de manager Roger Davies, Aisa Winter is Zelma Bullock (Tina’s moeder) en Jeannine la Rose vertolkt GG, de oma van Tina die meer een moeder voor Tina is geweest dan haar eigen moeder.

TINA – De Tina Turner Musical is de opvolger van Mamma Mia! en zal op zondag 9 februari feestelijk in première gaan.

Foto's: Roy Beusker

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda