Noortje Herlaar moet voor Lazarus anders leren zingen

schedule24 augustus 2019, 13:31 - Redactie
Noortje Herlaar moet voor Lazarus anders leren zingen
photo_camera Foto: Janey van Ierland

Noortje Herlaar moet voor haar rol in Lazarus anders leren zingen. In een uitgebreid gesprek met Trouw vertelt ze over de zangtechniek die nodig is voor haar rol als Elly in de door David Bowie geschreven musical. "Ik ben nu een soort nieuw spiergeheugen aan het trainen met mijn stembanden."

Kijken naar het verschil tussen de musical en haar klassieke repertoire: "Het is anders ja, ik gebruik in Lazarus meer een pop-uitspraak. Het belangrijkste is dat ik meer het donkere geluid opzoek, dat ik meer mijn borststem gebruik."

De repetities zijn net begonnen en zondagavond zingt ze al nummers op de Uitmarkt. "Ik moet iets met mijn personage Elly en met de muziek hebben om die goed te kunnen zingen. Ik zoek mijn eigen vrijheid in de muziek en daarnaast probeer ik het zo puur mogelijk te zingen."

Of het makkelijke muziek is: "Ook al lijkt dat soms zo. De nummers moeten uit de bocht kunnen vliegen als ze erom vragen, en toch moet ik ze zeven keer per week kunnen doen. Dat is die techniek, die in mijn spieren, mijn stembanden, longen, buik, in alle vezels van mijn lijf moet komen te zitten."

Lazarus gaat op zondagmiddag 13 oktober in première in het DeLaMar Theater.

Bron: NU.nl

Première
13 oktober 2019
Dernière
31 mei 2020
Meer nieuws over Lazarus
Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via:

Facebook - Instagram - Twitter - YouTube

Agenda

Voorstelling: Murder Ballad
Datum: 12-10-2020
Tijd: 20:45 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda