Repetities Reuring in ’t Reggedal officieel van start

24 augustus 2019, 11:02 - Redactie
Repetities Reuring in ’t Reggedal officieel van start

Op woensdag 21 augustus vond de kick-off, en tevens de start van repetities, plaats van muziektheater Reuring in ’t Reggedal. Bij het Ravijn in Nijverdal kwamen cast en crew bijeen om dit heugelijke moment te vieren.

Tijdens de kick-off werd de volledige cast voorgesteld aan alle aanwezigen. Jasper Verheugd (regisseur) liet de locatie zien en vertelde samen met Ellen Kremers (regisseur) het volledige verhaal. Hoofdrolspelers Jan Tekstra en Julia van der Vlugt werden apart voorgesteld en gaven een sneak preview van de voorstelling. Vervolgens werd symbolisch de ‘Reuring in ’t Reggedal taart’ aangesneden door het bestuur van Stichting Cultuurnetwerk Gemeente Hellendoorn, de initiatiefnemers van de voorstelling, als start van de aankomende repetitieperiode. Vanaf nu zal er bijna dagelijks gerepeteerd worden tot 12 september, dan begint de voorstellingsperiode.

Muziektheatervoorstelling ‘Reuring in ’t Reggedal’ is een project voor, door, over en op Nijverdal. De buitenlocatie van Het Ravijn hult zich tussen 12 en 22 september in een prachtig verhaal over het dorp. Een sprookjesachtige, muzikale voorstelling over de reis van een wonderkind van 50 jaar. Noodgedwongen keert hij terug naar zijn oude dorp. Nadat hij als jong aanstormend muzikaal talent het dorp achter zich liet, vastbesloten nooit meer terug te komen. Maar zijn muzikale dromen zijn aan duigen en zijn vader verliest grip op plaats en tijd. Eenmaal terug op zijn geboortegrond, vindt hij in zijn vaders verleden een nieuwe kijk op zijn eigen toekomst...

Met livemuziek gespeeld door Muziekvereniging KSW onder leiding van Bert Pfeiffer. Met verhalen over vroeger, het ontstaan van Nijverdal en alle belangrijke gebeurtenissen van het dorp, opdat wij ze nooit vergeten. Jan Tekstra is verantwoordelijk voor het script en speciaal geschreven nummers. Ellen Kremers en Jasper Verheugd regisseren de voorstelling. Hetzelfde team was ook verantwoordelijk voor de creatieve invulling van de locatievoorstellingen van Het Verzet Kraakt en STORK!.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda