NJMT brengt Noem Geen Namen (10+) in het theater

1 mei 2024, 09:58 - Redactie
NJMT brengt Noem Geen Namen (10+) in het theater
Foto: Saar de Wolff

Het Nationaal Jeugd Musical Theater uit Amsterdam, onder andere bekend van Kenau, Margaret Hughes en Lagertha komt met de muziektheatervoorstelling Noem Geen Namen naar het theater. Deze nieuwe productie is geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Elise Berends en gebaseerd op het gelijknamige en prijswinnende boek van Astrid Sy (uitgever Luitingh-Sijthoff).

Op 4 mei is onder de vlag van Theater Na De Dam een speciale ingekorte versie te zien in De Meervaart in Amsterdam. Op 29 en 30 juni 2024 zijn er meerdere voorstellingen te zien in de Schouwburg Amstelveen.

Noem Geen Namen gaat over een groep studenten die in samenwerking met Walter Süskind en Henriëtte Pimentel, ongeveer 600 Joodse kinderen redde uit de crèche van de Hollandse Schouwburg. Bijzonder is dat Judith Goudsmit de rol vertolkt van Henriëtte Pimentel. Judith haar moeder, Betty Goudsmit-Oudkerk, was een van de verzorgsters die in de crèche werkte en daarmee een van de heldinnen. Ook Judith haar kleindochter, Yarden de Jong, speelt mee.

Verhaal

Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt. Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

De grote cast van 80 personen in de leeftijd vanaf 6-66 jaar zet een unieke en indrukwekkende voorstelling neer over verzet, moed en hoop in tijden van oorlog. Wat zou jij hebben gedaan?

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda