Nieuwste single Ladies of Soul uitgereikt door Dennis van der Geest

10 oktober 2016, 16:52 - Redactie
Nieuwste single Ladies of Soul uitgereikt door Dennis van der Geest
Foto: Patrick van Emst

Afgelopen week presenteerden Trijntje, Edsilia, Glennis, Berget en Candy hun nieuwste single Higher live tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. Higher is een hedendaagse, frisse pop soul track met verrassende Afrikaanse invloeden. Direct na hun optreden betrad Dennis van der Geest het podium en reikte officieel de single uit aan de dames. Het nummer gaat over de kracht van samen, hoe je als individu op kunt staan, een ander de hand kunt reiken zodat je samen verder komt. Een mooie boodschap, die de dames direct aansprak.

Edsilia: "We zijn heel blij met deze single. Het nummer gaat over het bundelen van krachten om samen verder te komen. Juist elkaar opzoeken en versterken omdat je daarmee zoveel verder komt. Als je bedenkt wat er tegenwoordig allemaal in de wereld gebeurt, vind ik dat een hele mooie en toepasselijke gedachte. Het maakt onze single volgens mij heel herkenbaar voor heel veel mensen op dit moment. En dat vind ik echt te gek."

Het nummer is ingezonden door Charlene Meulenberg en Anika Bos, twee jonge songwriters die blij verrast waren dat hun nummer unaniem verkozen was tot nieuwe single voor Ladies of Soul. Tjeerd Oosterhuis heeft het nummer geproduceerd en daarbij opnieuw de medewerking gevraagd van de beste muzikanten van Nederland. De productie van de Ladies of Soul shows 2017 is inmiddels in volle gang. Net als voorgaande jaren krijgt hun eigen single een speciale plek in de show.

Berget: "We hebben al een aantal meetings achter de rug over de nieuwe show en de setlist. Het is elke keer weer fantastisch om dit met elkaar te mogen doen. Naast onze eigen singles zijn er zoveel mooie liedjes die we willen doen. We wisselen ideeën uit over hoe we de nummers kunnen brengen, hoe we er onze eigen versie van kunnen maken waarbij alles klopt. Dat is echt genieten! En in februari komt alles samen tijdens de shows in de Ziggo Dome. Wij kunnen niet wachten."

Op 10 en 11 februari 2017 staan Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Glennis Grace en Candy Dulfer als de Ladies of Soul in de Ziggo Dome. De dames worden tijdens de liveshows begeleid door een live band en diverse gastartiesten.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda