Robin de Levita gaat samenwerken met Iris Hond voor vernieuwing in klassieke muziek

11 oktober 2016, 11:22 - Redactie
Robin de Levita gaat samenwerken met Iris Hond voor vernieuwing in klassieke muziek

Robin de Levita en Iris Hond gaan samenwerken om klassieke muziek op een vernieuwde manier bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. De samenwerking start met de komende theatertournee van Iris.

Met deze tournee gaat voor haar een grote wens in vervulling. "Het werd tijd om mijn eigen muzikale verhalen te vertellen," zegt Iris Hond. "Met hoeveel passie en toewijding ik het bestaande klassieke repertoire ook uitvoerde, ik was nooit compleet gelukkig. Het schrijven en spelen van mijn eigen muziek geeft een voldoening zoals ik die nooit eerder heb ervaren."

Voor het talent is het altijd belangrijk geweest om eerst zelf muziek te componeren om daar mee het theater in te gaan. Met de cd Dear World presenteert Iris nu negen unieke werken. Aan de cd zijn drie jaar van voorbereidingen aan vooraf gegaan. Met de componist/producer Patrick Leonard, die ook voor Madonna, Elton John, Pink Floyd en Leonard Cohen werkte, was er een intense samenwerking. Met haar wortels in de klassieke traditie maar met invloeden van deze tijd vervaagt Iris haar muzikale grenzen.

Voor de regie werkt ze samen met producent Robin de Levita. "Ik vind Iris een muzikaal fenomeen. Haar ambitie om klassieke muziek af te stoffen en dit op een innovatieve manier bij het publiek te brengen, vind ik een uitdaging die me zeer aanspreekt. Door met Iris te werken, ontdek ik zelf hoe mooi deze kunstvorm is. Ik verheug mij om met haar dit avontuur aan te gaan," aldus Robin de Levita.

Iris Hond: "Ik praat al maanden met Robin over hoe we samen klassieke muziek op een vernieuwende manier bij een nieuw publiek kunnen brengen. Robin staat internationaal bekend voor het bedenken van innovatieve oplossingen in het Theater. Ik vind het geweldig om met hem aan de slag te gaan."

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda