Nieuwe voorstelling Een nacht in de Efteling van Jon van Eerd

13 mei 2024, 19:00 - Redactie
Nieuwe voorstelling Een nacht in de Efteling van Jon van Eerd
Foto: Musicalweb

Vandaag is bekend geworden dat Jon van Eerd’s Pretpakhuis en attractiepark de Efteling, gaan samenwerken. De komedie die zij met elkaar op de planken zullen brengen heet Een nacht in de Efteling en is vanaf december 2024 in de Nederlandse theaters te zien. De cast bestaat uit Patrick Martens, Zjon Smaal, Cathalijne de Sonnaville, Suzanna Pleiter, Lars Vaessen en Bente Bo Stoelwinder.

Het script en de regie liggen in de handen van de meester van de komedie, Jon van Eerd. De voorstelling is dan ook een mooi huwelijk tussen de Efteling en de stijl van Jon van Eerd’s Harrie Vermeulen voorstellingen en typeert zich als hilarisch, spannend, hedendaags, uitdagend en verrassend fantasievol.

"Ik ben heel trots op deze samenwerking en cast," laat Jon van Eerd weten. "De Efteling en ons bedrijf Het Pretpakhuis bundelen op deze manier de krachten en dat staat garant voor een fantastische theaterbeleving voor alle leeftijden. Deze uitdaging biedt ontzettend veel perspectief voor iedereen boven de 1.20 meter. Hahaha."

Efteling-directeur Fons Jurgens: "Efteling verbindt door verhalen, dit doen we dagelijks in het park, maar ook al vele jaren in het theater in de Efteling en met eigen producties die in theaters door Nederland en België toeren. Wij vonden de tijd rijp voor een komische voorstelling en kwamen bijna automatisch terecht bij Jon van Eerd. De Efteling en Pretpakhuis zijn twee partijen met een eigen signatuur: waar de Efteling staat voor sprookjesachtig en avontuurlijk, is Pretpakhuis juist komedie. Met elkaar brengen we een komische theatervoorstelling vol verwondering waarmee we mensen, jong en oud, willen laten lachen."

Foto: Musicalweb

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda