Nieuwe voorstelling De Wolf en De 7 Geitenwollensokjes

14 juni 2022, 15:43 - Redactie
Nieuwe voorstelling De Wolf en De 7 Geitenwollensokjes

Stanley Burleson, Joris van Veldhoven, Marcel Visscher en Ger Otte presenteren een combinatie van het sprookje De wolf en de zeven geitjes en de mythe Lycaon als weerwolf. Een voorstelling met de happy ending van een sprookje en de tragische afloop van een mythe.

Vader, moeder en de zeven kinderen Geitenwollensokjes vormen een typisch, gelukkig Jordanees geitengezin. Maar vader lijdt aan lycantropie: weerwolfziekte. Zelfs zijn vrouw weet niet dat een vader deze ziekte kan doorgeven aan zijn zevende kind, als dat een zoon is. Bij volle maan verandert vader geit in een weerwolf, die altijd op zoek is naar slachtoffers. Bang om zijn gezin iets aan te doen, vlucht hij daarom rond volle maan. Zijn vrouw tolereert zijn onverklaarbare gedrag, omdat ze haar handen vol heeft aan haar onhandelbare Geitenwollensokjes. Toch bindt ze vader bij ieder afscheid een rode zakdoek om zijn nek, zodat ze er zeker van is dat hij terugkeert.

Moeder vermaakt de kinderen tijdens vaders afwezigheid met het sprookje De wolf en de zeven geitjes. Maar ze weet niet dat er een echte wolf op de loer ligt...

De Wolf en De 7 Geitenwollensokjes is volgend seizoen te zien in diverse Nederlandse theaters.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda