Nieuwe single voor Het was Zondag in het Zuiden en Magtel de Laat toegevoegd aan cast

20 april 2023, 15:55 - Redactie
Nieuwe single voor Het was Zondag in het Zuiden en Magtel de Laat toegevoegd aan cast

Speciaal voor de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden brengt Rowwen Hèze op dinsdag 25 april een nieuwe single uit: Ma’s water . Eerder werd al bekend gemaakt dat een groot deel van de liedjes uit het omvangrijke songbook van de wereldberoemde Limburgse band de leidraad vormt voor de nieuwe musical. Magtel de Laat is toegevoegd aan de cast en is te horen op de nieuwe single. Ma’s water wordt door Rowwen Hèze en Magtel de Laat live gespeeld in het tv-programma Tijd voor Max op dinsdag 25 april vanaf 17.10 uur op NPO1. De videoclip is vanaf vrijdag 28 april te zien op het YouTube kanaal van Rowwen Hèze .

Rowwen Hèze: "Het is een grote eer dat onze liedjes zo’n grote rol gaan spelen in Het was Zondag in het Zuiden . Natuurlijk konden we het niet laten om ook nog een nieuw lied te schrijven. Ma’s water is gebaseerd op een limerick die we tijdens de watersnoodramp van 1993 op t-shirts hebben laten drukken en tijdens optredens verkochten. De opbrengst ging toen naar de gedupeerden. Nu, zoveel jaar later is het weer raak. De limerick wordt nu het refrein, de coupletten maken duidelijk dat de natuur prioriteiten heeft. Dat het mensen in hun strijd tegen deze natuurkracht verbindt. En dat het water (net als de liefde) altijd zijn eigen weg zoekt."

Producent en regisseur Servé Hermans: "Toen ik het idee had om een verhaal te maken over de overstromingen die Limburg troffen, dacht ik direct aan Rowwen Hèze. Hoe tof zou het zijn als we nummers uit hun imposante oeuvre mogen gebruiken. Liedjes waar heel Limburg troost bij vindt. En dan schrijven onze vrienden ook nog een nieuw nummer voor Het was Zondag in het Zuiden ."

Magtel de Laat is toegevoegd aan de cast van Het was Zondag in het Zuiden . Op de nieuwe single van Rowwen Hèze is zij al te horen. Magtel is in 2021 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool. Na haar deelname aan het tv-programma Op zoek naar Danny en Sandy is dit de tweede hoofdrol die ze in de wacht sleept. Servé Hermans: "We zijn trots dat Magtel mee gaat spelen. Ze speelt de rol van de jonge wethouder Brigitte Beckers die regelmatig botst met de burgemeester. Ze heeft haar vuurdoop al gehad door mee te zingen op de nieuwe single van Rowwen Hèze. En dat smaakt naar meer!"

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden van 19 juli tot en met 20 augustus 2023 in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Rust en Vreugd
Datum: 02-04-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda