Nieuwe serie kindertheater in het Muiderslot

15 januari 2020, 14:21 - Redactie
Nieuwe serie kindertheater in het Muiderslot

In Rijksmuseum Muiderslot start een nieuwe serie kindertheatervoorstellingen op de zondagmiddag. De serie volgt de wisselingen van de seizoenen en komt tot stand in samenwerking met het Amsterdams Jeugdtheater Collectief en het Maastheater uit Rotterdam. De aftrap is op 26 januari 2020 met De sneeuwkoningin.

Op zondag 26 januari 2020 om 15.00 uur is de ijskoude kindervoorstelling De Sneeuwkoningin te zien. Oma en Liesje maken een prachtige sneeuwpop. Oma vindt dat die wel op een Sneeuwkoningin lijkt, maar daar is de echte Sneeuwkoningin het niet mee eens. Als zij plotseling verschijnt gebeuren er vreemde dingen. De voorstelling is in de slotkapel en geschikt voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar.

Naast deze voorstelling verzorgt het Amsterdams Jeugd Theater Collectief nog vier zondagen kindertheater in het Muiderslot:

  • 23 februari 2020, Drakentongetje, een magisch winterverhaal. Het is ijskoud in de Iglo, omdat het draakje geen vuur meer wil spugen. (2+)
  • 22 maart 2020, Hup Haasje Hup. Klaver en Knaag zijn dikke vrienden. Klaver houdt van stampen. Knaag ligt liever in zijn hangmat. Dan ineens is Knaag weg… (2+)
  • 26 april 2020, Bibi en de zonnebloem. Bibi probeert een zonnebloem te laten groeien. Maar haar konijn knabbelt steeds aan de bladeren… (2 tot 6 jaar)
  • 24 mei 2020, De Soepsteen Iwan heeft een steen die smaken afgeeft. In geuren en kleuren vertelt hij het verhaal van de soep die ermee gemaakt wordt (4+)

Op 8 maart 2020 om 13.00 uur verzorgt het Maastheater een boevenavontuur voor kleuters. Een voorstelling vol fantasie, humor en slapstick. Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen en een gillend alarm dat alles verraadt. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mime acts en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee op avontuur. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek? Hoe kan je de politie helpen? En wat zit er in dat spannende zwarte doosje?

De voorstellingen starten om 15.00 uur in de slotkapel. Boef! op 8 maart start om 13.00 uur. Tickets zijn vooraf online of op de dag zelf aan de kassa te verkrijgen en kosten €5,- p.p. (exclusief entree Muiderslot).

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda