Nieuwe musical over Dreyfus affaire, precies 121 jaar na J’Accuse…!

13 januari 2019, 14:58 - Redactie
Nieuwe musical over Dreyfus affaire,  precies 121 jaar na J’Accuse…!

Vandaag is het precies 121 jaar geleden zijn dat Emile Zola zijn beroemde brief aan de president van Frankrijk publiceerde in de krant l ‘Aurore: J’Accuse...!. Het artikel zorgde voor de kentering in de affaire ‘Dreyfus’: een doofpotzaak zaak die – gevoed door Fake News – Frankrijk gedurende 12 jaar (tussen 1894 en 1906) op z’n kop heeft gezet.

Over dit bijzondere verhaal - qua thema weer helemaal actueel - is gedurende de afgelopen 5 jaar een geheel nieuwe Nederlandstalige musical geschreven en gecomponeerd. De musical zal haar wereldpremière beleven in Theater Diligentia in Den Haag, tijdens een exclusieve serie van slechts 4 voorstellingen op 13 t/m 15 juni.

Onder regie van musical bekendheden Marleen van der Loo en Rutger Bulsing zal de musical, geschreven en gecomponeerd door Marco Neijenhuizen, worden gespeeld door een grote cast van 33 acteurs en worden begeleid door een 20-koppig live orkest.

De musical wordt geproduceerd door Stichting Nieuw Theaterwerk. De stichting heeft ten doel om nieuw theaterwerk te ontwikkelen en dit beschikbaar te maken voor producenten en theatergezelschappen, met de focus op muziektheater en musical.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Falsettos
Locatie: DeLaMar
Datum: 25-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda