Nieuwe musical MELK toont moederschap in al haar facetten

8 juni 2023, 09:41 - Redactie
Nieuwe musical MELK toont moederschap in al haar facetten

Nanoek, de producent van vernieuwende musicals, presenteert aankomend seizoen de nieuwe musical MELK. MELK vertelt het verhaal van het moederschap in al haar facetten, met rollen voor o.a. musicalacteurs Mylene d’Anjou en Jonathan Demoor. “Niemand is van nature moeder; je wordt het. Met vallen en opstaan,” aldus Anouk Beugels, artistiek leider van Nanoek.

Mylène d’Anjou: ‘’Wat mij betreft is het belangrijk dat er nieuwe musicals geschreven worden; cultuur is altijd gebaat bij nieuw, goed en gedurfd materiaal. Nanoek is daar een prachtig voorbeeld van; met humor en lichtheid actuele onderwerpen aanpakken, omdraaien en binnenste buiten keren. Zoals het moederschap, een thema waar we heerlijk de tanden in kunnen zetten en waarvan je misschien kunt denken dat alles er al over gezegd is, totdat je MELK van Nanoek hebt gezien…’’

In MELK volgt het publiek een moeder die uit wanhoop in haar kofferbak gaat liggen, de enige plek waar ze echt niets meer moet. Ouders die niet alleen hun kind verliezen, maar langzaam ook elkaar. Een hoogzwangere vrouw die zich staande probeert te houden tussen de verwachtingen van haar eigen familie en tegelijkertijd wordt bedolven onder Instagram-adviezen en momfluencers. Maar ook de persoon die geen kinderen wil, het stel bij wie het niet lukt, de vrouw bij wie het er gewoon nooit van gekomen is.

MELK is een musical die volledig meebeweegt op elektronische muziek vol eerlijkheid, lef en humor, gemaakt en verteld door een collectief van explosief musicaltalent. Na het zien van deze musical kijk je met een andere blik naar je moeder, jezelf en die irritante vrouw met het krijsende kind in een vliegtuig.

MELK is vanaf oktober te zien in diverse theaters. De première zal plaatsvinden op zondagmiddag 29 oktober in theater De Meervaart in Amsterdam.

Première
29 oktober 2023
Dernière
12 december 2023
Producent
Stichting Nanoek
Meer over MELK Ander nieuws over MELK
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda