Newsies vanaf 28 november op West End

9 maart 2022, 09:25 - Redactie
Newsies vanaf 28 november op West End

Afgelopen maand werd aangekondigd dat de musical Newsies naar West End zou gaan komen. Nu is duidelijk dat de musical vanaf 28 november dit jaar zal gaan spelen in Londen. Newsies zal te zien zijn in het Troubadour Wembley Park Theatre. De cast zal binnenkort worden aangekondigd, de kaartverkoop zal in mei gaan starten.

"I am OVER THE MOON about Newsies opening in London!! I've been wishing and waiting for this for soooo long. I truly cannot wait!" aldus Alan Menken.

Newsies is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 en speelt zich af in het New York van rond 1900, geïnspireerd op waargebeurde feiten. Het verhaal gaat over Jack Kelly, leider van een groep ongepolijste tienerkrantenjongens die dromen van een beter leven ver weg van het harde leven op straat. Maar als twee machtige uitgeverijen de distributieprijzen verhogen op kosten van de krantenjongens, krijgt Jack een reden om zich te verzetten.

De musical ging op 25 september 2011 in première in New Jersey en op 29 maart 2012 op Broadway in het Nederlander Theatre. Hier was de voorstelling te zien tot 24 augustus 2014, in totaal werd Newsies 1004 keer opgevoerd.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda