Neverland, the adventures of Peter Pan in Stadsschouwburg Antwerpen

23 december 2018, 10:36 - Redactie
Neverland, the adventures of Peter Pan in Stadsschouwburg Antwerpen

Van 20 tot en met 24 februari 2019 brengt Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen het verhaal van Peter Pan - ‘de jongen die niet wilde opgroeien’ - op de planken in een nieuwe theaterversie.

Neverland, the adventures of Peter Pan is een familiespektakel waarin de allernieuwste technologieën, de moderne choreografie, acrobaten, beatboxers en streetdancers, hand in hand samengaan met oude theatermagie. Een internationale cast, veel verrassingen en magische beelden zorgen voor een onvergetelijke theaterervaring.

Het creatieve team bestaat uit regisseur/dramaturg Lulu Aertgeerts, regisseur/choreograaf Martino Müller en muzikaal leider Matt Dunkley. Speciaal voor de voorstelling componeert Matt Dunkley nieuwe muziek voor symfonisch orkest en popensemble.

Verhaal

Een doodgewoon huis in Londen, waarin de familie Darling woont, krijgt op een nacht het bezoek van Peter Pan, een jongen die kan vliegen en nooit wil opgroeien. Als hij opgeschrikt wordt door de hond Nana, vliegt Peter verschrikt weer weg en vergeet zo zijn schaduw. Hij keert terug om hem op te halen, maar wordt ontdekt door de kinderen Wendy, Michael en John. Hij nodigt ze uit om mee te gaan naar het magische Neverland, waar hij woont. Maar hoe geraken ze daar? Met de hulp van het feetje Tinkelbel leren ze vliegen en na een wilde vlucht boven Londen, landen ze in Neverland.

Daar maken ze kennis met de meest diverse bewoners: de Verloren Jongens, indianen, zeemeerminnen… maar ook met Peters aartsvijanden: Kapitein Haak en zijn piratenbende. Samen met de Verloren Jongens willen Peter, Wendy, Michael en John eens en voorgoed komaf maken met Haak. Maar de kapitein laat zich niet zomaar kisten. De dingen worden er trouwens niet eenvoudiger op als Wendy romantische gevoelens voor Peter begint te krijgen, en een stikjaloerse Tinkelbel daar niet mee opgezet is…

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda