Nederlandse Musicaldagen Tilburg voortaan elke twee jaar

27 januari 2019, 08:37 - Redactie
Nederlandse Musicaldagen Tilburg voortaan elke twee jaar

De Nederlandse Musicaldagen verandert van een jaarlijks in een tweejaarlijks evenement. De Musicaldagen bestaande uit een Talent Gala en een Sing Along was afgelopen twee jaar steeds in juni bij Theaters Tilburg. Om de Musicaldagen te laten uitgroeien naar een landelijk evenement met meer impact en diepgang blijkt het niet mogelijk om het elk jaar te organiseren, zo is de conclusie van Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg.

"We willen groeien en een Fringe Festival toevoegen met voorstellingen van talenten van de musicalopleiding in Tilburg, Codarts in Rotterdam en de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Het is te laat om dat in te passen in het curriculum van die opleidingen. Bovendien willen we een conferentie over musical met internationale sprekers. Daarmee maken we een kwaliteitsslag. Fontys Hogeschool voor de Kunsten zal die gaan organiseren, maar er is te weinig tijd nu.”

Eenzelfde evenement als in juni 2018 is geen optie voor Van Steen. De Musicaldagen zouden zich dan herhalen zonder dat de gewenste ontwikkeling doorzet. Volgens de theaterdirecteur zijn er meer festivals die succesvol om de twee jaar plaats vinden, zoals dansfestival caDance in Den Haag.

De Musicaldagen zijn in 2020 in juni of in september. Volgens Van Steen geven producenten van musicals er de voorkeur aan om de Musicaldagen in september te houden. Dan kunnen ze meer laten zien. Voor musicalopleidingen is juni juist de beste periode omdat dan de afstudeervoorstellingen gereed zijn. "Dat is een spanningsveld. Voor ons is het belangrijk dat NPO1 het Talent Gala op primetime uitzendt, zoals Avrotros deze week het Musical Awards Gala vanuit de RAI in Amsterdam live heeft uitgezonden."

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda