Nationaal Jeugd Musical Theater start nieuwe vooropleiding

9 juni 2020, 14:58 - Redactie
Nationaal Jeugd Musical Theater start nieuwe vooropleiding

Het NJMT is één van de oudste theaterscholen in Amsterdam en leverde in de afgelopen jaren talenten af aan grote theater opleidingen. In binnen en buitenland (o.a. op West End) zijn voormalig leerlingen van het NJMT als professional in het theatervak te zien.

Sinds de theaterdocente van het Nationaal Jeugd Musical Theater, Elise Berends, les geeft op de muziektheater opleiding van CODARTS, heeft ze gezien dat er toch vaak nog een kloof is tussen talentklassen op jeugdtheaterscholen en het daadwerkelijke eerste jaar van de beste opleidingen van het land.

"In twee of drie uurtjes per week is het simpelweg niet mogelijk om écht voorbereid te zijn op wat zo’n school van je verwacht, en vaak is dat de reden dat bij audities niet optimaal wordt gepresteerd, of het talent nog niet voldoende is ontwikkeld" vertelt Elise Berends

De vooropleiding van het NJMT zal vooral kijken naar wat het individu nodig heeft. Studenten die meer de dans kant op willen kunnen kiezen voor extra danslessen terwijl studenten die hun oog hebben laten vallen op een Muziektheater opleiding, extra scholing krijgen in o.a. muziektheorie.

In het basis vakkenpakket zal aandacht zijn voor ensemblezang, interpretatie/integratie, auditietraining, elementair spel, repertoiretoneel, klassiek ballet en jazz/show/musicaldans. Wegens de corona-crisis, is auditie doen nu mogelijk door filmopnames in te sturen. Na de eerste online ronde, volgt een motivatie gesprek.

Wil jij het theatervak in en ben je van plan komend seizoen audities te doen bij vakopleidingen? Geef je nu dan nu op voor de vooropleiding van het NJMT. De vooropleiding zal starten in September. De lessen vinden op zondagmiddagen plaats.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda