Luxor Theater vanaf 1 juli weer geopend

9 juni 2020, 17:09 - Redactie
Luxor Theater vanaf 1 juli weer geopend

Het Luxor Theater opent vanaf 1 juli weer haar deuren voor (zakelijke) evenementen tot maximaal honderd gasten. Theatervoorstellingen kunnen weer worden gespeeld zodra het theater meer dan vierhonderd gasten mag ontvangen. Voor dit scenario liggen plannen klaar die direct kunnen worden uitgevoerd na verruiming van de overheidsmaatregelen.

Met twee grote zalen - Oude Luxor Theater telt 900 stoelen, Nieuwe Luxor Theater 1.500 stoelen – kan Luxor haar honderd gasten zeer comfortabel ontvangen en de 1,5 meter afstand garanderen. De protocollen zijn klaar en op 1 juli zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen, getest en klaar voor gebruik. Omdat het Rotterdamse theater vooral op eigen inkomsten draait, zal het niet rendabel zijn de deuren te openen voor dertig of honderd personen.

Wanneer het kabinet besluit dat theaters en andere locaties meer bezoekers mogen ontvangen presenteert Luxor een uniek concept: een podium uitgebouwd tot in de zaal waar vierhonderd gasten plaats kunnen nemen aan tafeltjes, en op vaste stoelen in het achterste gedeelte van de zaal van het Nieuwe Luxor Theater. Dit concept waarborgt het intieme theatergevoel en geeft de bezoeker een unieke theaterbeleving.

Luxor hoopt dat het kabinet snel zal besluiten de maatregelen voor theaters verder te versoepelen, totdat uiteindelijk weer het normale aantal van 2.400 bezoekers per avond de twee theaters kan bezoeken.

De zalen van het Luxor Theater lenen zich zeer goed voor evenementen tot honderd personen. In juli vinden in het Nieuwe Luxor Theater optredens van SKVR-klassen (zonder publiek) en diploma-uitreikingen van de leerlingen van het Emmauscollege (met ouders) plaats. In juli en augustus is er nog genoeg ruimte voor bijvoorbeeld diploma-uitreikingen, bedrijfspresentaties, (tv)opnames, maar ook voor uitvaarten die ruimte nodig hebben voor maximaal honderd personen. Daarnaast stelt Luxor haar zalen beschikbaar voor scholen.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda