Audities: Lagertha van het Nationaal Jeugd Musical Theater

8 juni 2020, 09:37 - Redactie
Audities: Lagertha van het Nationaal Jeugd Musical Theater

Na Kenau en Margaret Hughes lag het musicals schrijven even een beetje stil bij Elise Berends. Maar na deze winter vol vuur en passie een nieuwe Alice in Wonderland geschreven te hebben is de schrijf- en componeer drang helemaal terug. Nu de tour van Alice is uitgesteld en ons de afgelopen maanden zoveel is ontzegd is er volgens Elise maar één antwoord op Corona: wij komen grootser en sterker terug dan ooit.

Sinds ze de serie Vikings op Netflix zag is er een enorme fascinatie ontstaan voor de vrouwelijke hoofdrol: Lagertha. Het is een heldin die helemaal in het ‘Berends’ straatje past: krachtig, vechtlustig, kwetsbaar, vrouwelijk en intussen ‘manser’ dan menig man. Toen de ene voorstelling na de andere werd afgelast kwam meteen de gedachte omhoog: dan doen we het toch lekker buiten, op afstand. Locatietheater is immers de leukste uitdaging die er is. Massa, honden, paarden, gevechten, waanzinnige koren en een briljant ensemble, geen idee of het mogelijk is maar we denken in dromen – we zijn terug.

Het mooie van deze tijd is dat we overal verwachting loos in gaan en dat we creatiever en flexibeler zijn dan ooit. Onder het motto; we beginnen vanuit niets, maar niets is onmogelijk, gaat het NJMT ditmaal de Viking barricades op en maakt zo korte metten met de moedeloze, apathische quarantaine vibe van de afgelopen tijd. We gaan gewoon weer dromen, en vooral weer dóen! We weten nog niet hoe, maar we doen het.

Lagertha is volgens de mythen de eerste vrouw van de legendarische Ragnar Lothbrok. Er is weinig over haar bekend, behalve dat ze een meedogenloze schildmaagd was en vooraan in oorlogen streed met golvende haren over haar schouders en een leger van zowel mannen en vrouwen in haar achterhoede. Ze was een moeder, een geliefde, en bovenal vrouw in een wereld van mannen. En hóe! Lagertha gaat ons weer laten zien dat het altijd zinvol is om te strijden voor waar je in gelooft!

Voor Lagertha zoekt het NJMT een grote cast met sterke stemmen en acteerkwaliteiten. Er zijn veel rollen, maar het ensemble heeft eigenlijk misschien wel de hoofdrol. Er komt een junior groep van een stuk of 12-15 kinderen en een senior groep met 16+ers, die vanaf mei worden samengevoegd tot een machtig Viking koor.

Iedereen van 8-80 mag auditie doen. Voor de auditie is het de bedoeling dat je vóór 1 augustus een filmpje hebt ingestuurd met een musical lied en een monoloog. Enkele dagen later hoor je dan of je deel uit mag gaan maken van de cast. De repetities beginnen in de week van 17 augustus en zijn voor de junior cast op de dinsdagavonden, en voor de senior cast op de vrijdagavonden.

Gezocht worden diegenen die zich machteloos hebben gevoeld tijdens deze afgelopen maanden, en die staan te popelen om weer theater te gaan maken. Die vanuit niets durven te beginnen maar álles willen geven. Die voor de groep komen, de gemeenschap, de samenzang, het samenspel en die zin hebben om samen een prachtig Viking dorp te vormen. Stem en muzikaliteit zijn uiteraard een vereiste, maar meer dan dat nog grenzeloze motivatie! Ben jij dit? Schrijf je nú in en doe auditie voor Lagertha, de musical.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda