Nationaal Jeugd Musical Theater speelt KENAU op 5 en 6 maart

4 februari 2016, 08:57 - Redactie
Nationaal Jeugd Musical Theater speelt KENAU op 5 en 6 maart

Sinds vorig jaar legt het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) zich steeds meer toe op het maken van exclusieve en eenmalige, kwalitatief hoogstaande, theatervoorstellingen. Vorig jaar maakte het NJMT o.a. Het Bos In en Leve Malthus! Dit jaar speelt KENAU, de Musical op 5 en 6 maart 2016 in theater De Meerse in Hoofddorp. Een geheel nieuwe Nederlandse musical met script, muziek en regie van Elise Berends.

Het verhaal

Haarlem, 1572. Kenau Simonsdochter Hasselaer is een lompe, agressieve vrouw met een slechte reputatie, die constant iedereen aanklaagt die haar in de weg zit. Haar drie dochters en zoon gaan hun eigen weg, en haar gezin wordt, net als de rest van Haarlem, verscheurd door geloofsovertuigingen, angst en woede.

Als het uiteindelijk komt tot een opstand is Kenau net een dochter verloren en is ze blind van woede en verdriet. De vrouw die de muren op klimt heeft evenveel geliefden in de hemel als op aarde, dus het kan haar niet schelen of ze dood is of levend. En dat maakt haar levensgevaarlijk.

We volgen haar en haar vrouwen gedurende het beleg van Haarlem, tot de noodlottige dag waarop de opstand eindigt en de Spanjaarden overwinnen. Grote groepsnummers wisselen de ontroerende, prachtige solo’s af. Felle, scherpe scenes die alles wat ook de huidige maatschappij nu bezighoudt, genadeloos blootleggen: racisme, emancipatie, extremisme in geloof, dreiging van oorlog, rouw, trots en wanhoop.

Kaarten voor KENAU, de Musical kosten € 19,50 en zijn verkrijgbaar op demeerse.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda