Nationaal Jeugd Musical Theater gaat partnerschap aan met MusicalCamp

15 oktober 2019, 10:44 - Redactie
Nationaal Jeugd Musical Theater gaat partnerschap aan met MusicalCamp

Het NJMT onder leiding van Joanna Woud en de directeur van MusicalCamp, Marc Ramaekers, slaan de handen in één om gedurende het schooljaar en de vakantieperiode musicallessen aan te bieden. Voor het NJMT is deze samenwerking een logische vervolgstap. Om het bestaan van de opleiding te kunnen garanderen en de constante groei te blijven faciliteren is het van belang partners te zoeken met dezelfde ambitie, denkwijze en doelstellingen.

Joanna Woud (NJMT) legt uit: “We waren als stichting al een paar maanden geleden tot de conclusie gekomen dat het NJMT een nieuwe weg in moest slaan. We hebben niets te klagen, de lessen zitten vol en we blijven continu in ontwikkeling. Toch merken wij dat er een professionaliseringsslag nodig is om zowel de opleiding als de Nationale theatertours naar een hoger niveau te tillen. Door samenwerking met de juiste partners kunnen we dit niveau bereiken”.

De samenwerking met theaterproducent Morssinkhof Terra en het NJMT voor de theatervoorstelling: Kruistocht in Spijkerbroek leidde tot een eerste ontmoeting tussen Joanna Woud en Marc Ramaekers (MusicalCamp). Dit was een prettig gesprek en er ontstond direct een klik tussen de twee gepassioneerde vakidioten.

Ook voor MusicalCamp is deze samenwerking een toevoeging op het aanbod. Het bedrijf biedt al 10 jaar musicalvakanties aan in de schoolvakanties maar wil graag haar deelnemers meer mogelijkheden bieden.

Marc Ramaekers: “Deze samenwerking maakt het mogelijk om zoveel meer te bieden aan onze leerlingen dan wij tot nu toe konden. Het NJMT is bij uitstek de theaterschool die naast hoge kwaliteit lessen, net meer weet te bieden met o.a. een Nationale tournee. MusicalCamp brengt dezelfde mate van professionaliteit in de zomer en op haar (theater)reizen naar o.a. Londen en Amerika. Nu kunnen we alles bieden, het hele jaar door les (ook in de zomervakantie), mooie reizen en Nationale producties op het allerhoogste niveau.”

Joanna Woud is al meer dan 40 jaar het gezicht van het NJMT maar zij wil meer tijd voor haar kleinkinderen en echtgenoot vrijmaken en maakt graag plaats voor een nieuwe generatie, één met een frisse blik en jonge energie. “Het ontwikkelen van jong talent is een echte expertise en dit talent heeft goede begeleiding nodig om uit te groeien tot toekomstige theater professionals. Ik zie Marc met al zijn passie en ambitie als een meerwaarde om de visie van het NJMT verder uit te dragen en te ontwikkelen.”

Marc gaat per september 2020 een groot deel van de dagelijkse werkzaamheden van Joanna overnemen. De komende periode zal hij zich focussen op productionele activiteiten van de Nationale tours, bootcamps en presentaties van het NJMT. Daarnaast zal Marc zich richten op de marketing van het nieuwe aanbod. Beiden zien hun passie voor het theater vak en de begeleiding van jong talent samenkomen in deze samenwerking.

Foto: Amber Flach

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda